Híreink

Asztalitenisz: Magyar Bajnok női csapatunk

2013. június 1.

2013. június 01-én, szombaton 11 órakor került megrendezésre a női asztalitenisz Extra Liga döntő mérkőzése, melyen a Budaörsi 2i SC a Postás SE csapatával csapott össze. A mieinknek öt győzelmet kellett elérniük ahhoz, hogy megszerezzék az elsőséget. 

Elsőként budaörsi oldalon a Madarász Dóra - Pergel Szandra páros lépett asztalhoz a Nagyváradi Mercédesz - Varga Tímea duóval szemben és nagy küzdelemben 3-0-ás győzelmet értünk el (1:0).

Az egyéni mérkőzéseket a Madarász - Nagyváradi összecsapás nyitotta. Dóri az első meccs után hátrányba került, azonban összeszedte magát és 3:1-re fordított (2:0). A szomszédos asztalon Molnar Cornelia Kertai Ritával játszott. Hatalmas mérkőzést láthatott a közönség, hiszen Molnar 2:0-ra elhúzott ellenfelétől, aki azonban kiegyenlített. Az ötödik, mindent eldöntő játszmát óriási akaraterővel ismét Molnar nyerte, így már 3:0-ra vezettünk. Molnar fantasztikus játékával sport-és csapatemberként egyaránt nagyot nyújtott. Pergel Szandra 3:1-re győzte le Braun Évát (4:0), míg Madarász Kertait verte 3:0-ra. Ezzel a győzelemmel behozhatatlan előnybe kerültünk, elhódítottuk a bajnoki trófeát!

A bajnok csapat tagjai: Molnar Cornelia, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Hepke Johanna. Az ellenfélnél Nagyváradi Mercédesz, Varga Tímea, Kertai Rita és Braun Éva lépett  asztalhoz, vezetőedzőjük Asztalos István volt. 2011 után 2013-ban ismét visszakerült Budaörsre a trófea. Ez a magyar bajnoki elsőség jelenti az idei teljesítmény megkoronázását, hiszen a Bajnokok Ligája és a Klubcsapatok Szuperligája ezüst után, most egy arany került a lányok nyakába. Női csapatunk minden idők legjobb idényét produkálta, a teltházas mérkőzés után, így megérdemelten szólt a vastaps. 

Ehhez a fantasztikus sorozathoz elengedhetetlen volt az edzők és a szakosztályvezető segítsége is. A csapat edzői: Bachman Péter, Iván Csaba és Harczi Zsolt, szakosztályvezető: Szvitán Krisztina.

A sporteseményt több országos média is figyelemmel kísérte, illetve kilátogatott a helyszínre, ahol csak nagyon szűkösen fértek el. Ez a mérkőzés ismét bebizonyította, hogy a budaörsi asztalitenisz kinőtte jelenlegi főhadiszálását, mindenképpen nagyobb helységre lenne szükség, hogy az elkövetkező években is hasonlóan sikeres lehessen szakosztályunk!

Női asztalitenisz Extra Liga döntő - 2. mérkőzés

Pergel - Madarász - Nagyváradi - Varga           (12:10, 11:4, 13:9)       1:0

Madarász - Nagyváradi                             (11:13, 11:8, 11:9, 11:8)     2:0

Molnar - Kertai                                   (11:8, 11:7, 7:11, 9:11, 11:9)    3:0

Pergel - Braun                                          (11:9, 11:9, 9:11, 11:8)      4:0

Madarász - Kertai                                              (11:8, 11:7, 11:6)     5:0

Gratulálunk!