Híreink

Szakosztályaink első féléves eredményei

2013. június 28.

Idén januárban atlétika szakosztállyal bővült a Budaörsi Sport Club, így a következőkben hét szakosztályunk (asztalitenisz, atlétika, autó-motor, judo, karate, labdarúgás, tenisz) első féléves eredményei kerülnek bemutatásra.

Klubunk Asztalitenisz Szakosztálya fennállásának egyik, ha nem a legeredményesebb időszakát zárta. A női csapat a Pergel Szandra, Madarász Dóra, Molnar Cornelia, Hepke Johanna összeállításban szerepelt. A lányok horvát, belga, osztrák és német csapatokat legyőzve jutottak be a legrangosabb Európai Kupa, azaz a Bajnokok Ligája döntőjébe. Az elődöntőben a tavalyi győztes német Berlin csapata felett arattak kettős győzelmet a lányok, majd a döntőben a Linz csapata bizonyult jobbnak, így ezüstérmet szereztek! A Klubcsapatok Szuperligájában szintén másodikként zártak a lányok, a döntőben itt is a Linz csapatával szemben maradtak alul.

A magyar bajnokság 2012/13-as szezonjában öt csapattal, különböző osztályokban indult a szakosztály.  A női gárda minden meccsét megnyerte az alapszakaszban, majd kettős győzelemmel jutott a döntőbe, ahol a Postás SE csapatával csapott össze. 2011 után a Budaörsi 2i SC ismét Magyarország legjobb női csapata lett. A Férfi Extra Ligás csapat az egész szezon alatt erőn felül teljesített, a végeredmény pedig egy ezüstérem lett. Az NB II-ben szereplő férfi gárda szintén bajnokságot nyert, kiharcolva ezzel az NB I-be kerülést. Az NB III-as csapat a hatodik helyen végzett. A megyei gárdában az utánpótlás legtehetségesebb játékosai kaptak játéklehetőséget, akik meghálálták a bizalmat, hiszen a felnőttek között versenyezve negyedikként zártak. Az utánpótlás is kiválóan szerepelt, hiszen az újonc fiú csapat második lett az Országos Bajnokságban. A kizárólag saját nevelésű gyerekekből álló gárda sikere bebizonyította, hogy az utánpótlás területén is Magyarország meghatározó klubja a Budaörsi 2i SC. Hat fiatal kvalifikálta magát a „huszak” bajnokságára. Ecseki Nándor ifjúsági válogatott versenyző hatalmas sikert ért el, mikor a spanyolországi csapat bajnokságról bronzéremmel tért haza, egyéniben pedig a legjobb nyolc közé jutásért szenvedett vereséget. Idén került megrendezésre az egyéni felnőtt VB Párizsban, ahol klub három versenyzője, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Jakab János indult. A két lány nagyban hozzájárult az Európai-bajnoki selejtezőcsoport megnyeréséhez, biztosítva ezzel a jobb kiemelést az októberi schwechati felnőtt Európa-bajnokságon. Budaörsön került megrendezésre a felnőtt Országos Bajnokság, ahol a Budaörsi 2i SC versenyzői 1 aranyat, 3 ezüstöt és 2 bronzérmet szereztek. Az OB-n Magyarország legeredményesebb szakosztálya lett a Budaörsi 2i SC!

A 2013 januárjában csatlakozó Atlétika Szakosztály is kiváló eredményeket tud felmutatni az első félévben. A fedett pályás versenyidőszakban Szabó Róbert a 20 év alattiak országos legjobb teljesítményével nyerte az Országos Bajnokságot 60 méteren. Papp Gábor ötödik, míg Bátki Péter tízedik lett. A 4x200-as váltóban a Papp Gábor , Pálfi Gergely, Bátki Péter, Szabó Róbert összeállítású kvartett ezüstérmet szerzett. 200 méteren Szabó Róbert ötödik, Papp Gábor tízedik, míg Bátki Péter a tizenharmadik helyet szerezte meg. 60 méteren a serdülők között Gergely Bianka, míg az ifjúságiaknál Kiss Diána B döntőt nyerve a kilencedik helyen végeztek. Szabó Attila olimpikon felnőtt magyar bajnoki címet nyert hétpróbában, ezzel az eredménnyel Európa legjobb 16 versenyzője közé kvalifikálta magát, valamint meghívást kapott a göteborgi Európa-bajnokságra is. Az év második felében kerülnek megrendezésre a szabadtéri országos bajnokságok.

Autó-motor szakosztályunkban két egység versenyez, az egyik a Szabó Gergely – Borbély Károly duó, míg a másik a Wirtmann Ferenc – Barna György duó. A Szabó - Borbély páros februárban kilencedik helyezést ért el a lettországi Lett Európa Bajnoki Futamon (ERC). A Román Bajnokság nyitófutamán, Brassóban abszolút 3. helyen végeztek, a második román bajnoki futam Temesváron került megrendezésre, ahol hatodikként zártak. A harmadik futam a Duna Delta Rally volt, ahol kiváló versenyzéssel sikerült megszerezni a győzelmet. A három futam után a Szabó – Borbély duó a második helyen áll a Román Bajnokságban. A Wirtmann – Barna kettős a Magyar Országos historic Rally Bajnokságban Egerben kezdett, rögtön egy győzelemmel. A duó idén indul a Közép-Európai Zónakupában, ahol eddig négy versenyen szerepeltek. A Rebenland Rallyn másodikak, a Vitava Rallyn elsők, a Saturnus Rallyn elsők, valamint a Velenje Rallyn is elsők lettek. Ezzel a kiváló teljesítménnyel vezetik a Magyar és az Európai ranglistát, értékelést is.

Judo Szakosztályunk és természetesen az egész Budaörsi Sport Club is nagyon büszke lehet az év első felében elért eredményekre. Felnőtt válogató versenyekkel indult a szezon. A felnőtt Magyar Kupával és a felnőtt Országos Rangsorversennyel kezdődött az év. Két versenyzőnk, Burján László és Horváth Tamás képviselte a szakosztályt. Az ORV-ről mindkét versenyző bronzéremmel, míg a MK-ról Laci bronzéremmel, míg Tomi egy ötödik hellyel térhetett haza. Horváth Tamás kvalifikálta magát a budapesti Hungária Kupára. Burján Laci 66 kg-ban válogatózott, azonban év közben történt egy súlycsoportváltás, Laci februártól 60 kg-ban folytatta a versenyzést. Februártól az utánpótlás is megkezdte a versenyzést. A Budapesti Régiós versenyen (még nem versenyző korúak, 6 éves korig) Murányi Tamás aranyérmet, Kiss Levente, Csató Barnabás és Miszti Balázs ezüstérmet, míg Murányi Kristóf és Bakonyi Alexander bronzérmet szerzett.

A márciusi Junior Magyar Kupán, illetve a Junior Országos Rangsorversenyen +100 kg-ban Kormány István egyaránt harmadik helyezést ért el. Márciusban OB-n vettek részt a szenior versenyzők is. M6 81 kg-ban Németh Károly aranyérmes lett, míg eggyel fiatalabb korosztályban ezüstöt szerzett. M4 +100kg-ban Ódor Zoltán negyedik, M3 81kg-ban Fehér Csaba aranyérmes, 66kg-ban Göndöcs Attila aranyérmes, 73kg-ban Zachár Attila aranyérmes, 90kg-ban Márkus Barnabás bronzérmes, Korányi Krisztián ötödik, +100kg-ban Fazekas Csaba ötödik, M2 73kg-ban Büki Péter, és 90kg Szaszkó Ákos aranyérmes, M1 73kg-ban Umheiser István bronzérmes, a nőknél F2 57kg-ban Charé Hajnalka ezüstérmes lett. Az áprilisi Budaörsön megrendezésre kerülő Junior Diákolimpián Márkus Róbert és Kormány István is ezüstérmet szerzett. A Budapest Kupán diák C 27 kg-ban Kiss Levente beverekedte magát a legjobb 32 közé, majd fantasztikus versenyzéssel az ötödik helyen végzett. A májusi Közép Magyarországi Regionális Judo Szövetség klubjai számára rendezett Regionális Diákolimpiáról 5 arannyal, 5 ezüsttel és 1 bronzzal tértek haza a versenyzők. A Bieslsko Bialában megrendezésre kerülő Ifjúsági Európa Kupa küzdelmeiben vett részt Sárhegyi Gábor, aki az itt elért eredményével kvalifikálta magát a 2013 évi Ifjúsági EB-re, az EYOF-ra, valamint az Ifjúsági VB-re. A bajai Diákolimpián Murányi Tamás bronzérmet szerzett, míg Bakonyi Alexander ötödik lett. A júniusi Világkupán Burján Laci (Bubu) 60 kg-ban lépett tatamira, aki a döntőbe jutásért a bolgárok versenyzőjével szemben maradt alul, majd a bronzmérkőzésen a britek versenyzőjét verte Bubu, megszerezve a bronzérmet. Ezzel az eredménnyel sikerült a rio-i VB kvalifikáció is.

A Senior Európa-bajnokságon Büki Péter fantasztikus versenyzéssel a harmadik helyen zárt, míg Németh Károly ezüstérmet szerzett.

Klubunk Karate Szakosztálya fennállásának legeredményesebb félévét zárta! Az év elején Kassán, a Bozogan Nemzetközi Emlékversenyen vettek részt a versenyzők, ahonnan hat éremmel tértek haza. Ezután következett az egyik legfontosabb esemény a szakosztály életében. Február 8-10. között került megrendezésre a Kadet, Junior U21-es Európa Bajnokság, ahol Juhász Nikolett ötödik helyen végzett. Februárban a Budaörsi Városi Sportcsarnokban került megrendezésre a Hungarian Tatami Team nemzetközi kupa. Erre a versenyre a szigethalmi Halom Kupával készült a szakosztály, ahonnan 16! éremmel, legeredményesebb klubként térhettek haza a sportolók. A Tatami Team Kupán a több mint ötven induló klub közül összesítésben a 14 megszerzett éremmel az ötödikek lettek. Az Óbudai Aquincum Kupáról 23 éremmel szintén a legeredményesebb klubként térhettek haza. Március 23-24-én került megrendezésre a Magyar Bajnokság, ahol összesítésben a harmadik helyet szerezték meg a versenyzők a klubrangsorban. 7 Magyar Bajnoki arany, 5 ezüst és 5 bronzérem volt a mérleg. A pozsonyi versenyen Juhász Nikolett nagyszerű versenyzéssel kvalifikálta magát a budapesti Európa-bajnokságra. Két fiatal versenyzőt pedig elért eredményeik alapján beválogattak a törökországi Ifjúsági Világjátékokon induló magyar válogatottba. Lakatos Nóra első helyet, míg Juhász Debóra második helyet szerzett. A felnőtt EB-n májusban Juhász Nikolett harmadik helyet szerzett a női válogatottal kumitében.

Május 25-én került megrendezésre a háziverseny, az utánpótlás legnagyobb örömére. Juhász Nikolettet és Lakatos Nórát beválogatták a Regionális Csapat Európa Kupára, ahonnan a versenyzők bronzéremmel tértek haza. A klub többi sportolója eközben Pozsonyba utazott a hagyományos GP-re, ahol 9 érmet szereztek.

Labdarúgó Szakosztályunk felnőtt csapata kiválóan szerepelt a 2012/13-as bajnoki szezonban, hiszen az NB III Duna csoportját magabiztosan, négy pontos előnnyel nyerte meg. A lejátszott 28 mérkőzésből 19-szer vonulhatott le győztesen a gárda, emellett négy döntetlen és öt vereség a mérleg. A gárda osztályozót játszott az NB II-be való feljutásért a Tatabányával, azonban az oda-vissza vágós rendszerben mindkétszer a Budaörsi SC maradt alul, így a pályán nem sikerült kiharcolni a felkerülést.

A Magyar Kupa első fordulójában a Jászárokszállási VSE volt az ellenfél, akiket 4-0 arányban múltak felül a fiúk. A második körben egy keményebb ellenfél a BFC Siófok következett, akik 1-0 nyertek, kiejtve a Budaörsi SC-t a MK-ból. Az U19-es csapat a II. osztály Közép A csoportjában szerepelt. A srácok összesen 30 meccset játszottak (12 győzelem, 6 döntetlen, 12 vereség) és összesítésben a kilencedik helyen végeztek. Az U17-es gárda szintén a II. osztály Közép A csoportjában szerepelt és a 11. helyen végzett (9 győzelem, 3 döntetlen, 18 vereség). Az U15-ös csapat a II. osztály Közép-nyugati csoportjában focizott, és 13. lett (6 győzelem, 1 döntetlen, 21 vereség). Az U13-ban futballozó srácok nagyon kitettek magukért, hiszen a II. osztály Közép-nyugati csoportjában a Csepel-Airenergy mögött a második helyen végeztek. Az összesen 28 lejátszott mérkőzésből 21 zárult győzelemmel, 2 döntetlennel és mindössze 5 vereséggel.

Tenisz szakosztályunk is szép eredményekkel büszkélkedhet. A női II. osztályú gárda az első helyen végzett. A férfi I. osztályú csapat pedig megnyerte a másod osztályú bajnokságot, feljutva ezzel az első osztályba, ahol a bent maradás a cél. Május végére fejeződött be a tavaszi forduló, ahol a női csapat 5 meccsből 4-et nyert meg, kiharcolva ezzel az őszi felső ágban való indulást. A fiúk 3 meccsből 1-et nyertek, a másik két találkozón pedig 1-1 pontot szereztek, amely a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos. A veterán csapat idén is a Pest megyei veterán bajnokságban szerepel, amely május végén kezdődik. Reménykeltőek az év eleje óta elért eredmények is, hiszen a felnőttek mezőnyében négy első, öt második, két harmadik és két 5-8. helyezéssel, míg a korosztályosok között négy első, négy második, két harmadik és két 5-8. helyezéssel büszkélkedhet a szakosztály. A legkiemelkedőbb eredményeket a felnőtteknél Szendrői László, míg a korosztályos versenyzőknél Pongrácz Katalin, Such Petra, Kótány Imre és Bíró Andrej érték el.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez és további sikeres évet kívánunk!