Híreink

Tenisz: 2013. évi Országos Bajnokság

2013. augusztus 26.

A Korosztályos Országos Bajnokságot 2013.08.12. és 2013.08.24. közötti időszakban rendezték meg. Eltérően a Korosztályos Vidék Bajnokságtól, csak azok a versenyzők indulhatnak a versenyen akik „felférnek” a főtáblára, azaz legjobb 32 versenyző közé.

A Budaörsi Sport Club csapatban csak az L16-os kategóriában indult, hiszen csak ez a korosztály harcolta ki az indulás jogát, miután a Korosztályos Vidék Bajnokságon első helyezést értek el a lányok.

A L16- os csapatot Pongrácz Kata és Such Petra alkotta. Nagyot játszottak a lányok és megnyerték a bronzérmet. A harmadik helyért folyó küzdelemben megverték a BSE csapatát 2:1 arányban.

E versenyszám után következtek az egyéni és páros versenyek Az egyénik sorsolása sajnos nem kedvezett a BSC versenyzőinek. Az 1. fordulók után minden játékos kiemelttel csapott össze és bár mindenki nagyot harcolt, mindenki kiesett. A párosok sorsolásában kicsit kedvezőbb lett a helyzet és ezt ki is használták a lányok. A Such Petra, Pongrácz Kata duó a korosztályukban harmadikok lettek, míg Szalontai Fruzsi a páros társával (nem BSC játékos) szintén bronzérmes lett a 18- as korosztályban.

Összességében elmondhatjuk, hogy a Budaörsi Sport Club legsikeresebb versenyzői a Korosztályos Országos Bajnokságon Such Petra, Szalontai Fruzsina és Pongrácz Kata." - értékelt Komáromi Gábor szakosztályvezető a versenyek után.

Gratulálunk!