Híreink

Két budaörsi asztaliteniszező az idei Európa-bajnokságon

2013. október 12.

Pergel Szandra és Madarász Dóra a női asztalitenisz válogatott tagjaként részt vett a 2013. október 04-13. között Schwechatban megrendezett Európa-bajnokságon. Az asztalitenisz kontinensbajnokság lebonyolítása évente változik: az idei csapat és egyéni EB, míg 2014-ben csak egyéni Európa-bajnokságot rendeznek majd.

A schwechati Multiversumban a csapatversennyel kezdődtek meg az ezévi küzdelmek. A két évvel ezelőtti bronzérmes magyar női válogatottból hiányzott az azóta a versenyzéstől „visszavonult” Tóth Krisztina, valamint Póta Georgina is sérüléssel küzdött a felkészülés alatt, így az elért ötödik, pontszerző hely kiemelkedő eredménynek számít. Az elmúlt két éves selejtező eredményeként csapatunk kiemelt volt az első fordulóban, így csak a negyeddöntőben kezdte meg a versenyt. Azonban nem bírtunk a nagyon fiatal és tehetséges román válogatottal és 3:0 arányú vereséget szenvedtünk. Utána szoros, 5 mérkőzéses meccsen válogattunk legyőzte az európai játékosokkal felálló lengyel csapatot, és az 5. helyért a verseny második kiemelt, Viktória Pavlovich által vezetett fehérorosz válogatottat 3:0-ra.

Egyéniben Pergel Szandra a női egyes első kiemeltjétől, a spanyol Shen Yanfeitől, míg Dóra a 32 közé jutásért maradt alul Amelie Soljaval szemben. Párosban Madarász Dóra a holland Britt Eerlanddal (akivel a tavalyi kontinensviadalon óriási meglepetésre bronzérmesek lettek) az oldalán, míg Szandra Póta Georginával egyaránt a legjobb 16 közé jutásért szenvedtek vereséget.   

A következő évi asztalitenisz Európa-bajnokság házigazdája Portugália lesz.

CSAPATVERSENY

 

Negyeddöntő:

Magyarország – Románia 0:3

 

az 5-8. helyért:

Magyarország – Lengyelország 3:2

 

az 5. helyért:

Magyarország – Fehéroroszország 3:0

 

Végeredmény:

1. Németország

2. Románia

3. Oroszország és

Csehország

5. Magyarország (Ambrus Krisztina, Lovas Petra, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina)