Híreink

Ifjúsági "B" korcsoport Országos Bajnokság 2013.

2013. november 24.

2013. november 23-án Szekszárdon rendezték meg az ifi "B" korcsoport részére kiírt Országos Bajnokságot. A BSC színeiben három versenyzőt neveztünk. A fiúknál 73 kg-bn Sárhegyi Gábor és Kovács Bence állt tatamira, míg a lányoknál a még serdülő korcsoportú Beringer Fatime a 44 kg-os mezőnyben mérhette össze tudását vetélytársaival.

Beringer Fatime serdülő koruként indult ezen a versenyen. Első mérkőzésén nagyon látszott egész heti betegsége (indulása is kétséges volt emiatt), nehezen tudta felvenni a saját és a küzdelem ritmusát, de végül győztesként hagyhatta el a tatamit. Második mérkőzésén ellenfelének esélyt sem hagyva, gyors iponnal ismét győztes meccset mondhatott magáénak. A döntőben a meccset végig támadva küzdött, de elég volt két hiba, amit ellenfele kihasznált, így értékes pontokat szerezhetett Fatime ellen. Fati az OB ezüstérmet tudhatta magáénak.

Sárhefyi Gabi bemérkőző volt, ezt a meccset nem egészen két perc alatt hozta is. Következő ellenfelével legutóbb Galántán találkozott, ott Gabi rossz formában kikapott tőle. Ez alkalommal végig uralva a meccset Sárhegyi nyert, ezzel négy közé verekedte magát. A döntőbe jutásért folytatott küzdelemben Gabi ismét magabiztos győzelmet aratott, így izgalommal várhattuk a délutáni "Final Block"-ot. A döntőben a hazai pálya előnyét élvező Sárecz Marci volt az ellenfele. Talán a verseny legparázsabb hangulatú mérkőzésén Gabi megszerezte a győzelmet, ezzel a 2013. év Ifjúsági "B" korcsoportjának Országos Bajnoki címét.

Kovács Bence első mérkőzésén vereséget szenvedett, a visszamérkőzésen javítani tudott, iponnal verte ellenfelét. Kovács ezután sajnos megint vereséget szenvedett, így hetedikként zárta a versenyt.