Híreink

Az elitben maradt a magyar női válogatott

2014. május 9.

A 13. helyet szerezte meg a magyar női válogatott a Csapat Világbajnokságon

A magyar női válogatott mivel a csoportjában a negyedik helyen végzett, ezért a 13-24. helyért folytathatta a versenyt a kieséses szakaszban. Az első körben erőnyerő volt, a másodikban kapcsolódott csak be a küzdelmekbe. Ez azt jelentette, hogy egyetlen győzelem elég volt ahhoz, hogy a magyar női válogatott az I. divizióban  játszhasson a 2016-os Csapat Világbajnokságon is.

Végül szoros csatában. 3:2 arányban Téglás Péter csapata legyőzte a szlovákokat az asztaliteniszezők tokiói csapat-világbajnokságán, mellyel biztossá vált a bent maradás. Madarász Dóra két, Pergel Szandra egy győzelemmel járult hozzá a sikerhez.

Az utolsó mérkőzés elején úgy nézett ki, hogy a lányok már nagyon fáradtak, 0:2 lett a cseh együttesnek, két viszonylag sima mérkőzésen. De utána váratlan megfordult a mérkőzés: Ambrus Kriszti megverte Cechovát, majd először Szandi, később Dóri is nagyot küzdve nyert, és megfordították a mérkőzést.

A két budaörsi lánnyal felálló fiatal, magyar válogatott így a 13. helyet szerezte meg, ezzel a 6. legjobb európaiként végezve.

Gratulálunk a magyar válogatottnak!