Híreink

Burján László bronzérmes Madridban

2014. június 2.

European Open - Madrid 2014. május 31.

A hétvégén a Madridi Világkupával megkezdődött az olimpia kvalifikációs sorozat. Ez a verseny egyben a világbajnokságon való részvétel szempontjából is meghatározó, mivel válogató versenyként lett megnevezve a magyar csapat számára.

Burján László aki a néhány héttel korábbi Londoni Európa Kupán szerzett ezüstérmet, ezen a versenyen is tatamira állt a Budaörsi Sport Club színeiben. Az észt Alijev Elnur volt az első akivel meg kellett mérkőzni. Bubu a mérkőzést végigkűzdve bár csak egy intéssel, de győztesként hagyhatta el a kűzdőteret.

A nyolc közé jutásért az orosz Dimukhametov Anton-t verte Burján Laci, ipponnal. Következő ellenfele a bolgár Yanislav Gerchev volt. Bubu az utolsó percig kezében tartotta a mérkőzést, az ellenfele három intéssel rendelkezett, amikor egy csípődobással meglepte Bubut, ippon győzelmet aratva. Bubu ezzel a vigaszágra kényszerült.

A visszamérkőzésen egy hazai (spanyol) versenyző, NUNEZ RODRIGUEZ Justo állt vele szemben kék judogiben. Bubu magabiztosan verte wazari értékű dobással és egy szintén wazari értékű leszorítással. Bubu ötödször is tatamira állhatott, ezúttal a bronzéremért !

A bronzmeccsen ismét egy hazai versenyzővel, GARRIGOS ROSA Franciscoval mérkőzött, és ismét Bubu győzedelmeskedett !

Burján László bronzérmes lett !