Híreink

Aranyérmes az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros Olaszországban

2014. július 20.

Az ifjúsági vegyespáros ezüstérme után a dobogó legfelső fokán Ecseki Nándor Szudi Ádámmal az ifjúsági fiú páros versenyszámban.

Aranyéremmel zárta az idei szereplését a magyar válogatott az idei kontinens Európa-bajnokságon, hiszen a verseny utolsó napján a még versenyben lévő párosunk, Ecseki Nándor és Szudi Ádám a délelőtti elődöntőben – nagyszerű játékkal – 3-0-ra legyőzte a svéd Kallberg, Ahlander Johansson duót. A szintén rendkívüli asztalitenisz múlttal rendelkező északiak ezen a bajnokságon többször diadalmaskodtak a mieink felett, így kétszeresen is fontos volt e diadal.

A kora délutáni döntőben aztán a magyar páros még nagyobb csatát vívott a portugál Chen Diogo, Jorge Costa kettőssel, de az igen változatos mérkőzés végén a mieink ünnepelhettek: Nándiék végül 1-2-ről tudtak fordítani úgy, hogy a negyedik szettet 4-re, az ötödiket 6-ra nyerte a magyar páros, és már nem volt más hátra csak az ünneplés.

Ecseki Nándi végül a két párosban szerzett érmével a legeredményesebb magyarként térhet haza Riva del Gardából, és Európa-bajnokként búcsúzhat az utánpótlás korosztálytól. Ki kell emelni még Szudi Ádám nevét is, aki címvédőként hagyhatta el ma a játékteret, hiszen egy évvel ezelőtt ebben a versenyszámban szintén a dobogó tetejére állhatott Lakatos Tamás oldalán.  

 

IFJÚSÁGIAK

Fiú páros

Elődöntő

Szudi Ádám, Ecseki Nándor–Anton Kallberg, Carl Ahlander Johansson (svéd) 3-0 (9, 10, 10)

Döntő

Szudi Ádám, Ecseki Nándor–Chen Diogo, Jorge Costa (portugál) 3-2 (-2, 2, -13, 4, 6)