Híreink

Final Fourban a BSC női asztaliteniszezői

2016. április 11.

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata a bajnokság Négyes Döntőjében!

A Pergel Szandra, Fazekas Mária, Peterman-Varga Tímea összeállítású, bajnoki címvédő csapat lejátszotta a 2015-2016-os bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóját. A lányok bravúros, 5:5 arányú döntetlent értek el a Postás SE otthonában, így a 18 lejátszott mérkőzésen szerzett 31 ponttal a második helyen zárták a bajnokság alapszakaszát.

A tavalyi lebonyolításnak megfelelően, idén is Négyes Döntő (Final Four) keretében dől el a bajnoki cím és a helyezések sorrendje. Idén a nők és a férfiak számára kiírt Négyes Döntőre Pécsen kerül sor április 30 – május 1-re eső hétvégén. Az előző bajnokság Négyes Döntőjébe a BSC csapata az alapszakasz eredménye alapján a harmadik helyen kvalifikálta magát, az elődöntőben a Szekszárd, a döntőben pedig a Postás csapatát legyőzve lett bajnok, megszerezve ezzel az egyesület harmadik Magyar Bajnoki Címét.

A csapat célja, hogy mindenképpen érmet nyerjen az idei bajnokságban is. Az erőviszonyok jelentősen megváltoztak az idei szezonra, hiszen az alapszakaszt megnyerő Szekszárd két kínai játékossal és két magyar válogatottal áll fel, a Postás pedig továbbra is kínai idegenlégióssal és szintén két magyar válogatottal készül a bajnoki hajrára. Az alapszakasz végeredménye alapján április 30-án, szombaton már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi bajnoki döntő (Budaörsi 2i SC –Postás Se), a másik ágon a Szekszárd csapata az Erdérttel találkozik. A két győztes csapat vívja a bajnoki finálét, a két vesztes csapat pedig a bronzmérkőzést május 1-én.

Harczi Zsolt (vezetőedző), Fazekas Mária, Pergel Szandra, Peterman-Varga Tímea

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya reméli, hogy a csapat a lehető legjobb formában lesz a bajnoki Négyes Döntő hétvégéjén, és újabb éremmel jelzi, hogy a legjobbak között van Magyarországon.