Híreink

Pergel Szandra fő célja Rió

2016. április 11.

Pergel Szandra a svédországi Európai Olimpiai Kvalifikációs versenyen vesz részt!

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának éljátékosa, Pergel Szandra számára továbbra is az a fő cél, hogy sikerüljön kvalifikálnia magát a Riói Olimpiai Játékokra. A korábbi hónapok különböző nemzetközi World Tour versenyein mutatott formája alapján Szandra a magyar válogatott szövetségi kapitánya döntésének értelmében bekerült azon három magyar női asztaliteniszező közé, akik elutazhattak az április 12-16 között, Halmstadban megrendezésre kerülő Európai Olimpiai Selejtező Tornára. Szandra mellett Póta Georgina és Lovas Petra vesz részt a svédországi megmérettetésen.

Asztalitenisz sportágban rendkívül nehéz és bonyolult módon lehetséges kvalifikálni az Olimpiára. Pergel Szandrának két lehetősége van, vagy ezen a versenyen kell bravúros szerepléssel, direktben kvalifikálnia, vagy a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) 2016 május elején kihirdetésre kerülő világranglistáján kell a kijutáshoz megfelelő pozíciót elfoglalnia.

Szandra hosszú évek óta a Budaörsi Sport Club versenyzője, a szakosztály és az egyesület számára is óriási siker lenne, ha részt vehetne a 2016-os Nyári Olimpiai Játékokon.