Híreink

Az Asztalitenisz Extra Liga Négyes Döntőjét rendezték meg a hétvégén

2016. május 4.

A Budaörsi 2i SC női asztalitenisz csapata zsinórban hetedszer érmes a Magyar Bajnokságban.

A Pergel Szandra, Fazekas Mária, Peterman-Varga Tímea összeállítású csapat bajnoki címvédőként érkezett Pécsre, ahol április 30-án és május 1-én rendezték meg a 2015/2016-os Extra Liga Négyes Döntőjét.
 
A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának  kitűzött célja a most befejeződött bajnoki szezonban az éremszerzés volt.  A bajnokság alapszakaszának végeredménye alapján a Final Four elődöntőjében megismétlődött az előző bajnoki kiírás döntője, a holland nemzetiségű kínai idegenlégióssal felálló Postás SE volt az ellenfelünk.
 
Pergel Szandra és Fazekas Mária egész évben hibátlan páros teljesítményt nyújtottak, veretlenségüket ezen a mérkőzésen is megőrizték, 3:2 arányban legyőzték a Braun Éva - Kertai Rita alkotta párost. A várakozásnak megfelelően Li Jiao mindhárom egyéni mérkőzését megnyerte, a Postás élve azzal a lehetőséggel, hogy az ő játékoskeretük sokkal bővebb, összesen 5 játékost szerepeltetve 6:4 arányban megnyerte a mérkőzést. A mi csapatunk 3 játékossal játszotta végig az egész bajnoki szezont, az elődöntőben mindenki nyert 1 egyéni mérkőzést. A tavalyi erőn felüli bravúrt idén nem tudtuk megismételni, a papírformának megfelelően a Postás jutott a döntőbe.
 
A vasárnapi napon a csapat számára az a feladat maradt, hogy a harmadik helyért kiírt mérkőzésen legyőzze az Erdért SE csapatát, és megszerezze a bajnoki bronzérmet. Csapatunk úrrá lett a csalódottságon és a fáradtságon, és kiváló teljesítménnyel, magabiztosan nyerte meg 7:0-ra a mérkőzést, és mint ahogy 2010 óta folyamatosan minden évben idén is felállhatott a csapatbajnoki dobogóra.
                          
A bajnoki döntőt a Szekszárd csapata fölényesen nyerte meg a Postással szemben, és két kínai játékost, valamint két magyar válogatott játékost a soraikban tudva lettek aranyérmesek.
 
A csapat a bronzéremmel elérte a Budaörsi Sport Club Elnöksége és az Asztalitenisz Szakosztály vezetése által kitűzött célt. Büszkék vagyunk arra, hogy évről évre magas szinten tudjuk képviselni egyesületünket és Budaörs Városát! Ugyanakkor meg kell állapítanunk azt a tényt, hogy a magyar bajnokság is hasonló irányba mozdult el, mint az európai asztalitenisz, azaz az idei ezüstérmesnél egy ázsiai játékos, az idei aranyérmesnél pedig két ázsiai játékos szerepelt. 
 
A szakosztály nevében Szvitán krisztina, Szakosztályvezető köszöni mindenkinek, aki a csapatot bármilyen formában hozzásegítette ahhoz, hogy idén is a BSC női csapata érhette el a legkiemelkedőbb bajnoki eredményt Budaörsön csapatban.
 
Peterman-Varga Tímea, Fazekas Mária, Pergel Szandra
Bachman Péter, Harczi Zsolt (edzők)