Híreink

A Budaörsi Sport Club újra az asztalitenisz Világbajnokságon

2018. április 27.

2018. Április 29-május 6-a között kerül megrendezésre az asztalitenisz csapat Világbajnokság Svédországban, Halmstad városában.

Az esemény hivatalos honlapján (www.wttc2018halmstad.com) a szervezők több, mint 150 ország asztalteniszezőit regisztrálták, illetve olyan adatokat jelenítenek meg, miszerint a világ országaiból közel 400 médium képviselteti majd magát, illetve 350 millió nézőt becsülnek különböző nézhető fórumokon előzetesen világ szerte.

Most már büszkeségünkre évek óta folyamatosan részt vesz budaörsi pingpongozó is ezeken a világversenyeken, ez most sincsen másképp, hiszen Pergel Szandra stabil válogatott tagként nevezve lett az 5 fős magyar női válogatottba. Üröm az örömünkben, hogy előzetesen másik Budaörsi Sport Club-os játékosunk is a keretben volt, de sajnos Nagyváradi Mercédesz legrosszabbkor, az utolsó pillanatban bekövetkezett hátsérülése miatt nem tud elutazni a válogatottal.

A magyar női válogatott a legmagasabb osztályba kapott besorolást, az ún. Championship divízióba. Ez az osztály 4 db 6-os csoportban kerül megrendezésre, mi a „B” jelűbe kerültünk, ahol Japán, Ausztria, Ukrajna, USA és Egyiptom lesznek az ellenfeleink.

A mérkőzések időbeosztásai a következőek:

Április 29. 10:00 Magyarország – Egyiptom

Április 29. 20:00 Magyarország – Ausztria

Április 30. 13:00 Magyarország – Japán

Május 1. 10:00 Magyarország – Egyesült Államok

Május 1. 19:00 Magyarország – Ukrajna

Pergel Szandra felkészülten várja a versenyt:

„…Szerintem most jól egyben van a csapat, a felkészülés utolsó hetében is végig együtt készültünk a versenyre. Nagyon szeretnénk a csoportban 3-ban végezni…” – mondta.

A csoportmérkőzések után következnek a helyek kijátszásai attól függően, hogy ki hol végzett a csoportban. A csoport 1-3. helyezettjei a folytatásban az 1-12. helyért mérkőznek tovább, míg a csoportban 4-6 között végzettek pedig a 13-24. helyért.

Szandi nem véletlenül mondta, hogy szeretnének az első 3-ban végezni, hiszen biztosan csupán 16 csapat marad bent az első osztályban a következő Világbajnokságra.

Tét tehát van bőven most is, kérjük, hogy aki teheti, kövesse Szandit és a magyar női (természetesen a magyar férfiak is részt vesznek a VB-n) asztalitenisz válogatottat az alábbi elérhetőségeken:

web: www.wttc2018halmstad.com

instagram: wttc2018halmstad

facebook: info@wttc2018halmstad.com

www.moatsz.hu

www.ittf.com