Híreink

Bravúros ezüst érem vegyes párosban, az asztalitenisz World Tour 2019, budapesti állomásán!

2019. január 23.

Az elmúlt héten rangos asztalitenisz eseményen vett részt két játékosunk, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz a Magyar World Touron szerepelt Budapesten, a BOK-csarnokban. A versenyen a világ legjobb asztaliteniszezői közül sokan indultak, Pergel Szandra Szudi Ádámmal vegyes párosban bravúros ezüst érmet szerzett. A versenyen minden versenyszámban kínai házi döntőt rendeztek, kivéve a vegyes páros versenyszámot, ahol a magyar páros többek között ázsiai ellenfeleket is legyőzve, a magyar válogatott legnagyobb sikerét érte el! Dicséret illeti Nagyváradi Mercédesz teljesítményét is, aki Bálint Bernadettel párosban két mérkőzést nyerve feljutott a főtáblára, a legjobb tizenhat közé.

A World Tour versenysorozattal kapcsolatos további budaörsi kapcsolódás, hogy 2010-ben az első ilyen szintű magyar verseny Budaörsön került megrendezésre, az a sportesemény volt a Budaörs Városi Sportcsarnok, Uszoda és Strand létesítményének első világszínvonalú rendezvénye.

Az idei évben Magyarország lesz a nemzetközi asztalitenisz fővárosa, hiszen áprilisban Egyéni világbajnokságnak ad otthont Budapest!

A Budaörsi Sport Club versenyzői közül ketten (Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz) a magyar válogatott tagjaként résztvevői lesznek a világbajnokságnak!

A 2019.-es év rendkívül izgalmas lesz a budaörsi asztalitenisz számára; szakosztályunk a hazai csapatbajnokságok és egyéni Országos Bajnokság mellett a nemzetközi kupában és a nemzetközi világversenyeken, kiemelten a hazai rendezésű világbajnokságon is szeretne a lehető legjobban helyt állni.