Híreink

A spanyol Cartagena csapatával mérkőzik meg az SH-ITB Budaörsi 2i SC az ETTU Kupa elődöntőjében

2019. február 14.

Az első mérkőzésre március 9.-én, szombaton Budaörsön kerül sor

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata fennállásának egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé a nemzetközi ETTU Kupában.

A csapat éremkollekciójából az ETTU Kupa érem nagyon hiányzott, oroszországi sikerével a csapat már biztos, hogy érmesnek mondhatja magát ebben a versenysorozatban. A korábbi években már sikerült érmeket szerezni a Magyar Bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a Klubcsapatok Szuperligájában is.

Egy asztalitenisz klubcsapat számára ez a négy sorozat van melyekben szerepelhet, büszkék vagyunk rá, hogy immár mind a négy sorozatban érmesek lehetünk.

Az Európai Asztalitenisz Szövetség elkészítette az ETTU Kupa elődöntőjének a sorsolását, ellenfelünk a spanyol UCAM Cartagena TM csapata lesz.

A spanyol csapat rendkívül eredményes nemzetközi múlttal rendelkezik, hiszen három alkalommal is megnyerte az ETTU Kupa versenysorozatot. Az ellenfél játékosai között található egy kínai játékos, egy a spanyol válogatottban játszó honosított kínai játékos, és Silvia Erdelyi, aki szerbiai magyar és sok évet játszott a magyar bajnokságban is.

A budaörsi csapat természetesen mindent el fog követni annak érdekében, hogy a megszerzett érem minél fényesebb legyen, de a döntőbe jutás esélyese a Cartagena együttese.

Az első mérkőzésre március 9.-én, szombaton Budaörsön kerül majd sor, a döntőbe jutás a spanyolországi visszavágót követően dől el.

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya szeretné méltó rendezvénnyel megünnepelni ezt a nemzetközi sikert, és a mérkőzés napján különböző asztalitenisszel kapcsolatos versenyt és további kiegészítő programokat tartani.

Tervünk, a közelgő magyarországi asztalitenisz világbajnokságot is valamilyen módon népszerűsíteni és megjeleníteni.

Március 9.-e tehát a Budaörsi Pingpong Napja lesz. A rendezvény részleteiről és pontos programjáról időben tájékoztatjuk majd az érdeklődőket, honlapjainkon is.

(www.budaorsisc.hu , www.budaorsiasztalitenisz.hu )

Megrendezésre kerül többek között Budaörs Város Amatőr Pingpong Bajnoksága is.