Híreink

Decathlon Kupa, Tenisz

2019. március 25.

2019.03.16-18. között rendezték meg a Decathlon Kupát, Budaörsön L14, L16 és L18-as korosztályban.  „1”-es kategóriás, kiemelt versenyről volt szó (L14), így nagyon fontos, hogy a Budaörsi Sport Club színeiben pályára lépő Semperger Rebeka , milyen eredményt ér el.

A verseny fontosságát is tükrözte az a tény, hogy a versenytábla tele volt és a legjobbak is indultak a versenyen.

Rebeka (9.-ik a ranglistán) Bak- Szabó Norina ellen kezdte a versenyt. Kicsit nehézkes kezdés után hozta az első szettet, utána pedig rákapcsolt és 7:5; 6:1 lett a meccs eredménye.

A következő fordulót Juhász Janka (18.-ik a ranglistán) ellen játszotta. Ezen a meccsen sem volt könnyű dolga, de a küzdésének köszönhetően sikerült nyernie. A végeredmény: 6:3; 6:3.

A negyeddöntő következett még vasárnap délután. Kuti Aliz, a ranglista 7.-ik helyezettje volt az ellenfél. Ezen a meccsen Rebeka játékát a tapasztalata segítette a győzelemhez. Az eredmény is ezt bizonyítja, 6:4; 6:0, így bejutott az elődöntőbe.

Hétfőn következett az elődöntő. Major Stella  (14.-ik a ranglistán) volt az ellenfél. Izgulva kezdte a meccset, az előző napok nehézkesebb játéka miatt, 0:2-re vezetett az ellenfél, de sikerült fordítani és az izgulását is legyőzte. Innentől elkezdett játszani és végül 6:2; 6:2 lett a végeredmény. Ez azt jelentette, hogy következhet a döntő.

Még hétfő délután lejátszották az utolsó mérkőzést is ezen a versenyen. Berényi Eszter (4.-ik a ranglistán) volt az ellenfél, aki pihenten érkezett, mert az elődöntőt sérülés miatt feladták ellene. Rebeka 0:3-al, rosszul kezdett, de visszahozta a játszmát, majd újra elhúzott az ellenfél 3:5-re, de ezt is a javára fordította a Budaörsi Sport Club játékosa  és végül  7:5 arányban nyerte a szettet. Innentől Rebeka szárnyalt, kiváló játékkal a második játszmát  6:0-ra megnyerte és ezzel együtt a versenyt is.

Hab a tortán, hogy Rebeka, Eperjesi Katával (Pillangó SE) az oldalán, a párosban is végig győzedelmeskedett, így két aranyérmet szerzett. A döntőt 4:6; 6:4; 11:9- re nyerték a Berényi Eszter/ Csibrák Antónia kettős ellen. Szívből Gratulálunk!