Híreink

Bronzérmet szerzett az SH-ITB Budaörsi 2i SC a nemzetközi ETTU Kupában

2019. március 28.

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata története során először jutott be a kupasorozat elődöntőjébe, ahol szoros küzdelmeket követően a bronzérmet szerezte meg.  Az ETTU Kupa az Európai Asztalitenisz Szövetség második számú nemzetközi kupája, rangjában a labdarúgás Európa Ligájának vagy a kézilabda EHF Kupájának felel meg.

A budaörsi női asztalitenisz csapat 20 éve vesz részt a hazai bajnokságban, és 2003 óta folyamatos résztvevője a nemzetközi kupáknak.

A mostani ETTU Kupa éremmel teljessé vált az az éremkollekció, amit egy magyar asztalitenisz klubcsapat megszerezhet; Bajnokok Ligája érem, magyar bajnoki érem, Nemzetközi Klubcsapatok Szuperligája érem és ETTU Kupa érem.

A Pergel Szandra, Fazekas Mária, Lovas Petra és Nagyváradi Mercédesz alkotta, kizárólag magyar játékosokból álló csapat útja Metz-en, Zágrábon és Kazan-on át vezetett a Cartagena elleni elődöntőig, ahol a két ázsiai játékossal felálló spanyol csapat jobbnak bizonyult, a mi csapatunk azonban a Cartagena dolgát is megnehezítette, Szandra, Petra és Mária is ért el győzelmet.

Örülünk, hogy Budaörs Városát, egyesületünket valamint támogatóinkat, szponzorainkat ilyen sikeresen képviselhettük Európában, és természetesen köszönjük a tőlük kapott támogatást és segítséget, ezek nélkül nem érhettük volna el ezt az újabb sikert.

A hazai és a nemzetközi versenyszezon folytatódik, sportolóink készülnek a hazai csapatbajnokság alapszakaszának hátralévő mérkőzéseire, és a bajnoki helyezéseket eldöntő négyes döntőre, valamint a Budapesten megrendezésre kerülő felnőtt világbajnokságra és az idény hátralévő nemzetközi megmérettetéseire.

Szeretnénk a következő szezonban is részt venni a nemzetközi kupában, a csapat tagjai, az edzők és a vezetők is mindent el fognak követni ennek érdekében.