Híreink

Újabb kiváló egyéni és csapatsikerek születtek asztalitenisz szakosztályunknál

2019. október 10.

A Budaörsi Sport Club ünnepi közgyűlésen köszöntötte az egyesület szakosztályait, sportolóit, edzőit és támogatóit a klub fennállásának 95. évfordulója alkalmából.

Somlyó Gergely a Budaörsi Sport Club elnöke a többi szakosztály mellett az asztalitenisz kiemelkedő nemzetközi sikerességét is méltatta, és sportdiplomáciai sikernek tartja, hogy a rendezvényt jelenlétével megtisztelte Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a MOB sportigazgatója.

Az asztalitenisz szakosztály női csapata időközben megkezdte szereplését a 2019/2020-as sportszezon hazai élvonalát jelentő Extra Ligában, ráadásul hibátlan mérleggel, 6 mérkőzésből 6 győzelemmel. Csapatunkban bemutatkozott Surján Szabina, illetve játéklehetőséget tudtunk biztosítani két fiatal saját nevelésű játékosunknak, Pethő Kingának és Csiszár Lilinek is. A csapat számára az október vége rendkívül izgalmasnak ígérkezik. Először a magyar csapatbajnokság alapszakasz győzelmét nagymértékben befolyásoló Erdért SE elleni rangadót szeretnénk sikerrel megvívni, az ezt követő hét pedig az újabb Bajnokok Ligája szereplésről szól.

Október 22-én 18:00 órai kezdettel, mint aktuális ETTU Kupa bronzérmes csapat a budaörsi sportcsarnokban mérkőzünk meg a Bajnokok Ligája címvédőjével, a lengyel Tarnobrzeg gárdájával. Ezen a mérkőzésen az SH-ITB Budaörsi 2i SC célja nem lehet más, minthogy a lehető legnagyobb mértékben megnehezítse a jóval esélyesebb lengyel csapat dolgát. A Pergel Szandra, Fazekas Mária, Lovas Petra, Nagyváradi Mercédesz és Surján Szabina alkotta csapatunk a keddi hazai mérkőzést követő vasárnap a francia Metz városában vendégszerepel Európa legrangosabb nemzetközi kupájában.

Az elmúlt időszakban olimpiai reménységünk Pergel Szandra bronzérmet szerzett a svéd World Tour nemzetközi versenyen Szudi Ádámmal vegyes párosban, mellyel rendkívül értékes pontokat szerzett a világranglistán.

Fontos kiemelni még férfi NB I-es csapatunk két bravúros idegenbeli eredményét is, a 7:7-es Honvéd Szondi elleni döntetlent, és a 8:6 arányú Pénzügyőr elleni győzelmet.

Végül, de nem utolsósorban a celldömölki utánpótlás ranglistaversenyen Szabó Ákos aranyérmes lett az összevont újonc versenyszámban, a budaörsi fiatalok összesen 5 érmet szereztek.

A Budaörsi Sport Club elnöksége és az asztalitenisz szakosztály nagy szeretettel vár mindenkit a díjmentesen megtekinthető idei első hazai Bajnokok Ligája mérkőzésünkre.