Híreink

Asztalitenisz Bajnokok Ligája újra budaörsi részvétellel

2012. október 1.

A Budaörsi Sport Club női pingpongosai október elsején Zágrábban lépnek asztalhoz a BL 2012/13-as kiírásának első fordulójában.

Bajnoki eredményének köszönhetően másodszor vehet részt a Budaörsi 2i SC a legjelentősebb európai kupa küzdelmeiben, ahol az előző kiírásban, újoncként bronzérmet szerzett. A csapat célja megismételni a tavalyi eredményt és ezzel a lehető legmagasabb szinten képviselni Budaörs városát Európában.

Az esélyekkel kapcsolatban Szvitán Krisztina szakosztályvezető elmondta:

„A csoportban a hétfői ellenfelünkön, a zágrábi STK Dr Casl csapatán kívül, az osztrák SVS Ströck gárdája szerepel. A trióból az első két helyezett lép tovább, ezért ez a mérkőzés kulcsfontosságú a továbbjutás szempontjából. Megtiszteltetés és egyben nagy felelősség is, hogy mi vagyunk az egyetlen magyar BL résztvevő csapat. A mérkőzésre utazó játékoskeretünket Molnár Cornélia, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Hepke Johanna alkotja. A házigazda horvát csapatot egy japán idegenlégiós erősíti, ennek ellenére szeretnénk jó eredményt elérni.

A következő fordulóban hazai pályán fogadjuk osztrák ellenfelünket a Budaörsi Sport Club kétnapos, mindenkit megszólító Nyílt Napjának rangos felvezetéseként, melynek második napján is komoly szerephez jut az asztalitenisz, hiszen nagy örömünkre női válogatott Európa-bajnoki selejtezőt rendez legrégebbi támogatónk, a 2i Kft közösen Budaörs Város Önkormányzatával és a Budaörsi SC-vel.”

Budaörsön látható két nemzetközi mérkőzés időpontja:

2012. november 19. (hétfő) 19 óra - Bajnokok Ligája: Budaörs 2i SC – SVS Ströck

2012. november 20. (kedd) 19:30 – Európa-bajnoki selejtező: Magyarország - Franciaország