Híreink

A Mikulás is jól érezte magát A Budaörsi Sport Club Napján

2019. december 13.
December 6-án a rendezvény mottóját igazolva szerephez jutott az iskolai sport a szabadidő sport és a legmagasabb szintű versenysport is.
 
Az idén 95 éves Budaörsi Sport Club a városi sportcsarnokban tartotta meg idei legnagyobb rendezvényét, A Budaörsi Sport Club Napját. A programok sora már előző este elkezdődött, ekkor a BSC sportolóiból, edzőiből, sportvezetőiből álló csapat játszott barátságos kispályás labdarúgó mérkőzést Budaörs Város Önkormányzatának csapatával, a vándor kupa egy újabb évig az önkormányzatnál marad.
A pénteki nap délelőttjén egyesületünk szakosztályainak edzői és legjobb versenyzői közreműködésével közel száz budaörsi diák részére tartottunk nyílt testnevelés órát, melynek keretén belül a gyerekek egyrészt megismerkedhettek sportágainkkal, másrészt látható módon élvezték az izgalmas és változatos sportfoglalkozást. A gyerekek megérdemelt jutalomként Mikulás ajándékot is kaptak.
A délután folyamán egyesületünk hét szakosztályán túl a Fillari Team Budaörs Kerékpáros sportegyesület jóvoltából a biciklizés alapjaival, illetve fontos baleset megelőzési ismeretekkel is találkozhattak a sportnapra ellátogatók. Amíg a nagyobbak kedvükre teniszezhettek, judozhattak, karatézhattak, atletizálhattak vagy éppen pingpongozhattak, addig a legkisebbek a számukra kialakított gyerek játszósaroknál tölthették az időt. Az úszó szakosztályunk edzésébe is be lehetett tekinteni, és a sportcsarnokba érkezőket a bejáratnál autó-motor szakosztályunk egyik versenyautójának látványa fogadta.
A jelen lévők már hangolódtak a sportnap záró eseményére, egyesületünk női asztalitenisz csapatának Bajnokok Ligája mérkőzésére, amikor hozzánk is megérkezett a Mikulás és sportos módon ajándék labdákat dobott első sorban természetesen a gyerekeknek.
Az asztalitenisz mérkőzés szünetében egyesületünk elnöksége ünnepélyes keretek között átadta az idei BSC Év Legjobbja Regényi János Díjakat szakosztályaink legkiemelkedőbb eredményeit elérő utánpótlás és felnőtt sportolóinak. A díjazottak Wittinghoff Tamás polgármestertől, Bíró Gyula alpolgármestertől és a képviselő testület jelenlévő tagjaitól vehették át a névre szóló emlékplakettet és fejenként 15 ezer forint értékű Decathlon ajándékkártyát.
A rendkívül sikeres sportnap zárásaként, egy nemzetközileg is magas színvonalú mérkőzést láthattak a nézők, ahol egy többszörös Európa-bajnok idegenlégióssal felálló Metz gárdája megérdemelten győzött a hazai csapat ellen, az SH-ITB Budaörsi 2i SC tavasszal abban a Europe Cup versenysorozatban folytathatja nemzetközi kupaszereplését, melynek előző kiírásában (ETTU kupa néven) bravúros bronzérmet szerzett.
A Mikulás az este folyamán is több alkalommal juttatott ajándékokat a lelátóra, és a mérkőzést is nagy izgalommal követte végig.
A Budaörsi Sport Club rendkívül sikeres évet zár 2019-ben, büszkék vagyunk arra, hogy közel ötszázan sportolnak rendszeresen szakosztályainkban, rendezvényeinkkel pedig további ezer-ezerötszáz budaörsi számára tudunk sporttal kapcsolatos tevékenységet biztosítani. Emellett az egyesület edzőinek, sportvezetőinek és sportolóinak, valamint a minket támogató Budaörs Város Önkormányzatának és szponzorainknak köszönhetően kiváló hazai és nemzetközi eredményeket értünk el idén is.
Egyesületünk valamennyi tagja nevében kívánunk mindenki számára Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog és Sportos Új Évet!