Híreink

Tokiói Olimpiai kvótát szerzett a magyar női asztalitenisz válogatott / Sporttörténelmi sportsiker jelentős budaörsi szerepvállalással

2020. január 24.

Az Olimpia a versenysportban a csúcsok csúcsát jelenti. A magyar női asztalitenisz válogatott, soraiban a Budaörsi Sport Club három versenyzőjével a csúcsra jutott, kvalifikálta magát a 2020. évi Nyári Olimpiai Játékokra! A kvótához még a vártnál is nehezebb feladatot kellett megoldani a magyar csapatnak, Portugáliában kellett legyőzni a kizárólag kínai játékosokkal felálló portugál válogatottat. Az első mérkőzés a páros volt, ahol a Pergel Szandra – Fazekas Mária duó fantasztikus játékkal előnyhöz juttatta válogatottunkat. Marcsi és Szandi hosszú évek óta együtt játsszák a párost a Budaörsi Sport Club bajnoki és nemzetközi kupameccsein, a klubban szerzett összeszokottságuk nagy szerepet játszott a győzelemben.
A francia klubban játszó Madarász Dóra klasszis teljesítményt nyújtva két egyéni győzelemmel járult hozzá a csapat 3:1 arányú sikeréhez.
Magyar asztalitenisz csapat még nem jutott ki az Olimpiára, ez a sporttörténelmi siker hatalmas büszkeség egyesületünk számára, szívből gratulálunk természetesen a teljes magyar válogatottnak!
Somlyó Gergely a Budaörsi Sport Club elnökének nyilatkozata:
„A Budaörsi Sport Club Budaörs Városának versenysport egyesülete, egyik fő célunk, hogy a lehető legmagasabb szinten képviseljük Budaörsöt a sport területén. Az Olimpia a lehető legmagasabb szint, egyesületi elnökként rendkívül büszke vagyok arra, hogy Pergel Szandra, Fazekas Mária és Nagyváradi Mercédesz játékosként, a budaörsi asztaliteniszt 16 éve szolgáló Szvitán Krisztina pedig stábtagként segítette hozzá a magyar női asztalitenisz válogatottat az Olimpiai kvalifikáció megszerzéséhez.
Szívből gratulálok Mindenkinek, akinek ez a siker köszönhető, beleértve természetesen a játékosokat, válogatott edzőket, stábtagokat, sportági vezetőket, klubedzőket, valamit az egyesületünket támogató Budaörs Város Önkormányzatát és szponzorainkat, ez a siker az Övék is!”