Híreink

96. Decathlon Országos Bajnokság végeredménye

2013. március 6.

 

         2013. március 2-3. között, Budaörsön a Városi Sportcsarnokban került megrendezésre a Decathlon Felnőtt Országos Bajnokság, ahol minden versenyzőnek lehetősége nyílt versenyzési, ranglista és minősítési pontszerzésre, valamint eldőltek az országos bajnoki címek és helyezések is. A bajnokságot a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Budaörsi Sport Club közösen rendezte meg, az esemény fővédnöke pedig Budaörs Város polgármestere, Wittinghoff Tamás Úr volt.

         A szombati napon történt a vegyes páros versenyek döntőig, a női és férfi páros versenyek elődöntőig lebonyolítása, valamint a női és férfi egyes selejtezői és a főtábla 1. fordulója. Vasárnap rendezték meg a főtábla 2. és 3. fordulóját, a női és férfi páros elődöntőt és döntőt, illetve a női és férfi egyes elődöntőt és döntőt. A férfi és a női egyes versenyszámok selejtezői körmérkőzéses rendszerben, míg a páros versenyszámok és az egyes főtábla végig kieséses rendszerben kerülnek lebonyolításra.

    A női egyes versenyszáma a jelenleg a német DJK Kolbermoor csapatánál játszó Ambrus Krisztina győzelmével zárult. Ambrus elsőként azzal okozott meglepetést, hogy legyőzte Lovas Petrát, a 2011-es bajnokot. A vasárnap este megrendezésre kerülő döntőben Ambrus ellenfele a Budaörsi 2i SC játékosa, Pergel Szandra volt. A fináléban 2:1-re vezetett Ambrus, azonban Pergel először egyenlített, majd fordított, a hatodik és a hetedik játszmát ismét Ambrus nyerte. A két harmadik helyet a Postás SE-ben játszó Kertai Rita és Nagyváradi Mercédesz szerezték meg.

       A férfi egyes versenyszámban szintén új bajnokot avattak Pattantyús Ádám személyében. A döntőben Pattantyús a tavalyi bajnokkal, Fazekas Péterrel játszott és nagy csatában sikerült megszereznie a végső győzelmet! A harmadik helyen Lakatos Tamás végzett, aki az élmezőny legfiatalabb tagja, és ezzel a harmadik hellyel szerezte meg élete első OB érmét. Jakab János (Budaörsi 2i SC), aki az elődöntőben Fazekas Péterrel játszott, szintén a harmadik helyen végzett.

      A női páros versenyszám döntőjében a tavalyihoz hasonlóan ismét a Póta Georgina - Lovas Petra és Pergel Szandra – Madarász Dóra páros játszott. A magyar bajnoki címet idén is a Póta – Lovas páros szerezte meg.

       A férfi páros versenyszámot a Linder Ádám – Gerold Gábor páros nyerte meg, a második helyen a Varga Sándor – Móricz Máté duó végzett.

     Vegyes párosban a végső győzelmet a Kosiba Dániel – Madarász Dóra páros nyerte, az ezüstérmet pedig a Jakab János – Pergel Szandra duó kapta. A fináléba jutó négy sportoló közül három (Jakab, Pergel és Madarász) a Budaörsi Sport Club versenyzője!

Gratulálunk minden versenyzőnek!