Híreink

Bajnokok Ligája döntőt játszik itthon a Budaörsi 2i SC

2013. március 8.

 

A Budaörsi Sport Club 89 éves fennállásának legnagyobb nemzetközi csapatsport sikerét aratta, azzal, hogy női asztalitenisz csapata bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ez különösen értékes annak fényében, hogy utoljára nyolc éve szerepelt magyar csapat a legrangosabb nemzetközi kupa fináléjában.

A döntőben a Budaörsi 2i SC ellenfele az osztrák Linz AG Froschberg lesz, ahol négyből három játékos a világranglista első 50 helyezettje között található: Iveta Vacenovská (25.), Liu Jia (26.) és Petrissa Solja (50.). Rajtuk kívül még Sofia Polcanova léphet asztalhoz (125.).

A Budaörsi 2i SC összeállítása: Molnár Cornélia, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Hepke Johanna.

Somlyó Gergely elnök úgy fogalmazott: „Ez egy ünnep a Budaörsi Sport Club életében. Ez a fantasztikus siker a budaörsi sportélet valamennyi szereplőjének sikere, ezért szeretnénk, ha minél több budaörsi osztozna benne. Függetlenül a döntő végkimenetelétől a BSC, mint a város versenysport egyesülete teljesítette egyik fő célját, ami nem más, mint Budaörs legmagasabb szinten való képviselete az európai élmezőnyben.” A döntő két mérkőzésből áll, az első összecsapás 2013. március 9-én, szombaton 19 órakor kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban, a visszavágót pedig 2013. március 23-án Linzben rendezik.

Az elődöntőben a Budaörsi 2i SC a tavalyi aranyérmes Berlin TTC Eastside csapatát győzte le 3:0-ra, majd 3:2-re. A Linz a döntőbe jutásért az SVS Ströckkel játszott, s szintén 3:0-s, illetve 3:2-s eredménnyel jutott a fináléba. 

 

A mérkőzés megtekintése díjtalan!

Bajnokok Ligája döntő, 1. forduló: Budaörsi 2i SC – Linz AG Froschberg

Helyszín: Városi Sportcsarnok (2040 Budaörs, Hársfa u. 6.)

Időpont: 2013. március 9, szombat 19 óra