Híreink

Kilenc sportágat próbálhattak ki az érdeklődők a II. Őszi Budaörsi Sportválasztó Napon

2013. szeptember 12.

2013. szeptember 06-án, pénteken második alkalommal került megrendezésre a sportválasztó nap. Idén II. Őszi Budaörsi Sportválasztó Nap néven futott az esemény, amelyet reményeink szerint jövő ősszel is lebonyolítunk. A rendezvény a Budaörsi Sport Club, a Budaörsi Kézilabda Club és a Colorspectrum Aramis SE   ervezésében, Budaörs Város Önkormányzata és a Decathlon Magyarország Kft. támogatásával valósult meg, valamint rendkívül nagy segítséget nyújtott még a Teler Trade Kft., hiszen ők biztosították a résztvevő kisdiákok ajándékait.

A tavalyi évhez képest változást jelentett a sportágak száma, hiszen ezennel kilenc sportágat próbálhattak ki az öt budaörsi általános iskola 2. és 3. osztályos kisdiákjai. A bővülés a Budaörsi Sport Club új szakosztályának, az atlétikának, illetve a futsal (teremfoci) belépésének köszönhető. A helyszínekben nem volt változás, hiszen a Tenisz Centrumban, az Árok utcai műfüves labdarúgó pályán, illetve a Szabadidőparkban zajlottak a bemutatók. A Tenisz Centrumban természetesen a tenisszel, továbbá az atlétikával és az autó-motor sporttal ismerkedhettek meg a nebulók. A műfüves pályán három sportág, a labdarúgás, a kézilabda és a futsal képviseltette magát, míg a szabadidőparkban az asztaliteniszt, és két küzdősportunkat, a judót és a karatét próbálhatták ki a gyerekek.

 

Szép időre ébredt pénteken a budaörsi lakosság, így minden szervező szívéről nagy kő esett le, hiszen a rendezvény megvalósulhatott a tervezett kinti helyszíneken. Az első iskolások 8:30-ra érkeztek a Tenisz Centrumba, ezt követően folyamatos volt a „roham”. Láthatóan élvezték a gyerekek a különböző megmérettetéseket, feladatokat és egy-egy dicséret után fülig érő szájjal távoztak és vágtak neki a következő „küldetésnek”. A helyszínre kilátogatott a minalunk.hu, a Városi Televízió és a Buda Környéki Televízió. A délelőtt végére kicsik és nagyok egyaránt elfáradtak, így egy rövid szünet után kezdődött el a Sportnap délutáni része. A délelőtt zavartalanul, jó hangulatban telt, szerencsére az idő délután sem változott, így a helyszínekre érkező gyermekes családok is kipróbálhatták a sportágakat.

 

Összességében pozitív visszajelzéseket kaptunk a rendezvényről, a megjelenő sajtómunkatársak, a tanárok és a gyerekek is pozitívan álltak hozzá és értékelték a sporteseményt.