Judo Szakosztály

Elérhetőségek:

Levelezési cím: 2040 Budaörs, Kolozsvári u. 43
Szakosztályvezető, vezetőedző: Fazekas Csaba
Elérhetőségei: budaorsjudo@budaorsisc.hu; +36 20 944 7496
Utánpótlás edző: Kovács Sándor
Elérhetőségei: +36 30 216 1852

A Budaörsi Sport Club judo szakosztálya több mint harmincéves múltra tekint vissza.
Ebben az időszakban nagyon sok gyermek választotta Budaörsön a judót, nagy népszerűségnek örvendett a sportág. A szakosztály több Országos illetve Úttörő Olimpiai Bajnokot nevelt ki.

A korábban nagy létszámmal dolgozó szakosztály egy időben igencsak megfogyatkozott, ennek következtében 2004-ben megkezdődött a szakosztály megújítása. Ekkor a BSC felkérése alapján Fazekas Csaba lett a szakosztály irányítója. Szintén 2004-től dolgozik a klubnál Kovács Sándor, aki az utánpótlás nevelésében vállal oroszlánrészt. Mindketten budaörsi judo szakosztályban nevelkedtek 1980-tól.

A szakosztály célja a sportág népszerűsítése, valamint az utánpótlás nevelés és versenyeztetés és nem utolsósorban a tömegsport, korra és nemre való tekintet nélkül. Ez utóbbit bizonyítja az is, hogy 2012 októberében felnőtt hobby jellegű oktatásba kezdtünk, a gyermekeiktől kedvet kapó szülők kérésére, az ő, azóta is kitartó és bővülő jelenlétükkel.

Az utánpótlás bázis további bővítése érdekében 2009. októberétől óvodai judo oktatást indítottunk el, amely azóta is töretlenül folyik, a szülők és óvónők támogatásával.
A gyermekek oktatásánál elsődleges cél a sportág, illetve a mozgás örömének a megszerettetése, mely egyszerű gyakorlatok és séma szerint zajlik. Nagyon fontos feladat az is, hogy a gyermekek az eséstechnikákat biztonsággal elsajátítsák és azt az élet bármely területén alkalmazni tudják.
Az edző irányítása mellett, tisztességes küzdelemben megtanulják legyőzni önmagukat, az ellenfelüket. Megtanulják a győzelmen túl a vereség érzését. Ezen élmények önmagukban való megélését, feldolgozását is.
Megtanulják az üdvözlés, a köszönés, a tiszteletadás formáit. A különböző játékos küzdő gyakorlatok nagyszerű lehetőségeket adnak az előzőekben megemlített sikerek és kudarcok, a fegyelmezettség melletti megélését, elviselését.

Az új vezetés segítségével a budaörsi judo újból jelen van a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Szakosztályunk a legfiatalabbaktól a szenior versenyzőkig minden területen komoly eredményekkel büszkélkedhet.

Diák, serdülő és ifjúsági versenyzőink között Országos és Diákolimpiai bajnokok nevelkedtek, valamennyi országos versenyen eredményesen vagyunk jelen.

Válogatott sportolóink a nemzetközi porondon is eredményesek, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportban Sárhegyi Gábor, Siroki Ibolya, Polyák Krisztina és Burján László jóvoltából Európa-, és Világkupa helyezésekkel büszkélkedhetünk. Burján László személyében az olimpiai kvalifikációs sorozat részesei vagyunk.

Támogatóink: