Labdarúgó Szakosztály

Elérhetőségek:

Pálya címe: 2040 Budaörs, Árok utca 1-3.
Szakosztályvezető: Kiss Károly
Elérhetősége: kiss.karoly@budaorsisc.hu; +36 20 317 5541
Technikai vezető: Módler László
Elérhetősége: +36 30 527 5305

Ez a szakosztály a legnépesebb, és egyben a legnagyobb múlttal is rendelkező sportág, hiszen 1924 óta van labdarúgás Budaörsön. Az alapítók, 11 helyi elöljáróság szerény körülmények között kezdte szervezni a budaörsi labdarúgást. Az alapítást követő években a csapat leginkább a járási és megyei bajnokságokban szerepelt, változó eredményekkel.

A nagy kiugrás az 1964-es esztendő volt, amikor a megyei II. osztályban szereplő csapat (Budaörs „aranycsapata”) megnyerte az akkor elsőként kiírt Szabadföld Kupát.

Az újabb előrelépést a 2002/2003 bajnokság hozta meg, amikor a csapat feljutott a megye I. osztályból az NB III. Duna csoportba. A 2005/2006-os bajnokságot követően az NB II. nyugati csoportjába kerültünk, és hat esztendőt töltöttünk a második vonalban, jóformán egyetlen csapatként, aki egyesületi formában szerepelt a profi osztályban. Legjobb helyezésünk a 2008/2009 bajnokságban elért 7. hely volt 48 rúgott góllal.

Sajnos a 2011/2012 bajnokságban nem sikerült bent tartani a csapatot és most ismét az NB III. Duna csoportjában fog szerepelni felnőtt csapatunk Bekő Balázs vezetőedzővel. A felnőttekkel együtt utánpótlás csapataink is felkerültek 2006-ban az NB II-be és a felnőtt csapat kiesése után is maradhattak, ott folytathatják pontvadászatukat. Jelenleg U-19; U-17; U-15; és U-13 csapataink alkotják az NB II-es mezőnyt, de indul egy csapatunk megyei bajnokságban is, és alakulóban van a női csapatunk is, reméljük megyei szervezésben elindul a női bajnokság.

A szakosztályvezetés célul tűzte ki, hogy felnőtt csapatunk lehetőleg már az első esztendőben - a bajnokságok átszervezése következtében kialakuló nehéz körülmények között is – kiharcolja a feljutást a jövőre már profi osztályként működő egycsoportos NB II-es bajnokságba. Mindezek mellet tartani kívánjuk a megyében kivívott utánpótlás nevelési rangunkat és megpróbáljuk a fiatalokat olyan szellemben sportoltatni és nevelni, hogy örömmel, de alázattal lépjenek pályára budaörsi mezekben.

A látványsportágként szereplő labdarúgás lehetőséget kapott un. TAO pályázatra. Az első esztendőben csak szerény, inkább stabilizáló célra vettük igénybe ezt a lehetőséget, de lépésről lépésre folyamatosan kívánjuk fejleszteni a pályát, a körülményeinket, a szakosztályunkat.

Célunk, hogy minél több támogatónk és nézőnk legyen, és a helyi közösség fontos eseményévé váljon labdarúgó csapatunk pályára lépése.

Nem szabad elfeledkezni az aktív pályafutásnak már búcsút intett játékosokról sem. Korosztályonként külön szerveződve négy csapatunk is játszik, majdnem 80 aktív játékossal a különböző bajnokságokban.

Támogatóink: