Tenisz Szakosztály

Pályák helye: Budaörs, Baross u. 161.

Elérhetőségek:

Levelezési cím: 2043 Budaörs Pf. 41
Szakosztályvezető: Komáromi Gábor
Elérhetőségei: ficos@t-online.hu; +36 20 572 2393

A budaörsi tenisz alapjait 1992-ben 11 alapító tag fektette le, azzal hogy megalapította a Budaörsi Tenisz Clubot. A Tenisz Club már budaörsi méretekben szervezte az amatőr teniszt olyan eredményesen, hogy 1995-ben a Budaörsi Sport Club negyedik szakosztályként létrehozta a Tenisz Szakosztályt a Tenisz Club alapító tagjaiból, akikhez folyamatosan még 50 fő csatlakozott.

1997-ben a jelenlegi helyünkre „költözhettünk” a Budaörsi Tenisz Centrumba (BTC), aminek az alapfeltételeit az Önkormányzat és a BTC közötti szerződések biztosították. A megváltozott körülmények lehetővé tették, hogy az amatőr szintről feljebb lépjünk, és részt vegyünk a megyei- majd országos egyéni és csapatbajnokságokon. Gondoskodtunk az utánpótlás nevelésről, a korosztályos és felnőtt versenyzőink eredményes felkészüléséről, valamint lehetőséget biztosítunk az alapító tagjainknak és a kiöregedett versenyzőinknek a teniszezés további szeretetére, amiért sokat tettek.

1997-1998-ban Pest megyében, míg 1999-től az Országos CSB (OB) férfi III. osztályban szerepeltünk. 1999 volt az egyik legsikeresebb évünk, amikor megnyertük a Pest megyei korosztályos- és a férfi I. osztályú csapatbajnokságot, és elsők lettünk az OB férfi III. osztályban is, így lehetőség nyílott egy magasabb szinten történő versenyzésre.

2000-2004-ig már az OB II-ben és OB III-ban, valamint megye I. osztályban szerepeltek a férfiak egyre jobb eredményekkel (rendszeresen 1. 2. és 3. helyezések). 2004 kiemelkedő év volt, hiszen mindhárom bajnokságot megnyertük, és egy-egy osztállyal feljebb jutottunk (már férfi OB I. osztály!). A lányoknál az eredményes utánpótlás nevelésünknek köszönhetően

2005-től már a női OB II-ben is tudtunk csapatot indítani, illetve ekkor döntöttünk úgy, hogy a megyei szereplésnél az I. osztály helyett a megyei szenior bajnokságban indulnak idősebb tagjaink. Ettől az évtől kezdődően napjainkig már öt csapatbajnokságban veszünk részt, ami nagyon komoly háttérmunkát igényelt.

A 2006-os évben felgyorsultak az események, egyszerre négy csapatbajnokságban lettünk első helyezettek (Női OB II. osztály, férfi OB I. osztály és OB II. osztály, valamint a szenior bajnokság).

2007-2009-ig már a szuper ligában is megmérettettek fiaink és lányaink úgy, hogy mellette az OB I. és II. osztályában is eredményesek voltunk. 2011-ben már meghatározó elemei voltunk a női és a férfi szuper ligának is, ahol pl. a lányok 2010-ben 4. helyezést, a fiúk 2011-ben 3. helyezést szereztek.

2011-től az utánpótlás számára a női és férfi OB II-ben biztosítottunk játéklehetőséget. 1998-tól (1-1 év kihagyással) évente rendezünk korosztályos vagy felnőtt versenyeket.

Szakosztályunk kiemelt célja, hogy a kiharcolt eredményeink alapján továbbra is az ország tenisz élmezőnyében tartani a női és férfi csapatunkat, a tartalékoknak és utánpótlásnak OB másodosztályú szinten biztosítani játéklehetőséget, valamint kiemelten fogjuk kezelni az utánpótlásnevelést.