Híreink

Ifjúsági Országos Judo Rangsorverseny 2014. UTE

2014. január 26.

2014. január 25-én az UTE dojo-ban zajlott le az idei első ifjúsági verseny. Beringer Fatime, Kovács Bence és Sárhegyi Gábor állt ma tatmira budaörsi színekben. 

Fatime, ebben az évben lett ifjúsági korú versenyző, és mindjárt egy szép bemutatkozással nyitott. A 44 kg-os női mezőnyben három mérkőzéséből kettőt villámgyors ipponnal nyert, egyet sajnos hasonló gyorsasággal veszített el, ezzel Fati ezüstérmes lett.

Kovács Bence és Sárhegyi Gábor a 73 kg-os súlycsoportban várták a sorsolást. Bence kezdett hamarabb a későbbi döntőssel, akivel kiegyenlített mérkőzést vívtak, sajnos Bence a mérkőzés vége elött fél perccel egy rossz dobásindítás után ellenfele alatt maradt, aki ezt kihasználva leszorította őt. Sajnos a visszamérkőzés sem sikerült, így Bence helyezetlenül zárta a versenyt.

Sárhegyi Gábor az első kűzdelemben magabiztosan verte ellenfelét. A másodikban ipponnal nyert, ellenfele a karpréses leszorítást lekopogta. A döntőbejutásért folyó mérkőzésen valamint a döntőben sem hagyott esélyt ellenfeleinek. Gabi a 73 kg győzteseként zárta az év első válogató versenyét.