Híreink

Ecseki tablettulajdonos lett

2014. február 11.

Nagyszerű verseny zárult szép sikerrel. Tíz magyar éremmel. A 19. Molnár János-emlékverseny ifjúsági győztese az érem mellé tabletet választott magának az ajándékokból. A szervezők lázas munkába kezdtek. Igazuk van, nyakunkon a huszadik Molnár…

Forrás: www.utanpotlassport.hu

Az ifjúságiak csatáival folytatódott, s ért is véget a 19. Molnár János-emlékverseny. A  szakemberek a nap elején egyhangúan jövendölték azt, hogy a budaörsi Ecseki Nándor nyer. És igazuk lett.

A zárónap nyitásakor persze még mindenki a szombati sikereket elemezte. Heiszman Henrik első és Both Levente második helye témát adott játékosnak, edzőnek. A győztes így értékelte teljesítményét:

– Nem a döntő volt a kulcsa a győzelmemnek, hanem az, amikor legyőztem a moldovai Putunticát. A fináléban aztán jót meccseltünk Leventével, de hát ő csak most gyógyult fel a kéztöréséből.

Henrik szerényen elhallgatta, hogy ő meg vakbélgyulladással nyomta az ágyat, és csak a decemberi Húszak bajnokságára épült fel.

A 76 induló között 41 magyar állt asztalhoz az ifjúságiak mezőnyében. A nevezés nem mindenkinek ment simán, mert például az Univer Kecskemét sportolói majdnem lemaradtak:

– Az utolsó pillanatban, miután néhányan nem érkeztek meg, a „lyukas” helyekre tudtunk beférni, mert különféle nehézségek miatt lekéstük a nevezési határidőt, de Kékedi Tibor főbíró és Herendi Iván, a torna szervezője rugalmasan kezelte az ügyünket, így el tudtunk indulni – mondta Szily György, aki nem mellesleg Kramarics Gergő és Balázs Bence edzője.

Volt olyan, aki nem volt igazán nagy formában, pédául Timafalvi Gergő:

– Nem megy a játék. Úgy érzem magam, mintha tíz napja nem edzettem volna, pedig erről szó sincs. Lehet, hogy épp a sok tréningnek iszom a levét. Szerencsére, másodikként azért továbbjutottam a csoportomból.

A 32-es főtáblára csoportelsőként bekerülő budaörsi Ecseki Nándor nem akart semmit elkiabálni:

– Nem olyan egyszerű az, hogy az ember csak odasétál, és megnyeri. Eddig sikerültek a meccseim, de nem szoktak előérzeteim lenne. Próbálom kihozni magamból a maximumot. Ennyi.

Harczi Zsolt, a felnőttek korábbi szövetségi kapitánya, aki Nándit segítette a versenyen, nem látott okot aggodalomra:

– Nem játszik kiemelkedően, de nincs is nagy baj. Ezzel a játékkal lehet nyerni. Vannak persze veszélyes ellenfelek, például a nála két évvel fiatalabb Bruckner Máté, de meg kell oldani – vélekedett.

Ecseki a 16 közé jutásért Molnár István Patrikot kapta, Timafalvi pedig a moldovai Ursut. Mindketten 3-0-s győzelemmel mentek tovább, bár a budaörsi fiúnak kicsit küzdenie kellett a Jászkun Volán SC játékosa ellen.

– Öt játszmalabdám volt a harmadik szettben, bárki más ellen megnyertem volna, de Nándi ellen nem sikerült – panaszkodott Patrik.

Nyolcaddöntőbe jutott még, a már említetteken kívül, két testvérpár: Both Levente és Olivér – utóbbi a nála három fejjel magasabb, és négy évvel idősebbb svéd Svenssont verte ki – illetve Bruckner Máté és Vince, továbbá Böhm Gábor, Freisinberger Kristóf, Heiszman Henrik és Kramarics Gergő.

A magyarok annyira jól tartották magukat, hogy a legjobb nyolc mezőnye már csak két ország sportolóiból állt: öt hazai és három moldovai jutott a negyeddöntőbe.

Ecseki Timafalvival, Böhm Putunticával, Bruckner Kosciuggal, Freisinberger pedig Cissával került szembe.

Először a budaörsi  jutott a négy közé, miután 3-0-ra verte Timafalvit, majd Böhm búcsúzott, miután kikapott (10-12, 10-12, 7-11) a moldovaitól. Ecsekit Bruckner követte az elődöntőbe azután, hogy legyőzte Cosciugot 3-1-re. Végül Freisinberger 3-2-re kikapott Cissától.

Az elődöntőben Bruckner 3-0-ra intézte el Cissát, ám a másik asztal mellett Ecseki nagyot küzdött Putunticával, végül szettlabdák sorát hárítva nyert 3-1-re.

A döntőben Ecseki 3-1-re verte Brucknert, s ezzel megnyerte az ifjúságiak versenyét, majd így nyilatkozott honlapunknak:

– Putuntica ellen volt a legnehezebb, mert öt szettlabdát kellett hárítanom. Máté ellen szeretek játszani, mert balkezes, és kedvelem a stílusát. Vezettem 2-0-ra, de nem aggódtam, amikor szépített, mert jó formában éreztem magam.

Nándi az érem mellé tabletet választott, ez mostanában az egyik legfelkapottabb modell. Elmondta: még nem volt a kezében ilyen, de este jól átnézi.

Összesítésben a magyarok két első (Ecseki Nándor, Heiszman Henrik), négy második (Both Olivér, Juhász Patrik, Both Levente, Bruckner Máté) és két harmadik (András Csaba újonc I és II kategóriában) helyezéssel zárták a 19. Molnár János-emlékversenyt.

Az eredményhirdetés után a szervezők, élükön Herendi Ivánnal, a BVSC Sportiskola szakosztály-igazgatójával elkezdtek készülni a 20. tornára.

Szegő Tibor