Híreink

Ecseki Nándor aranyérmes a lengyel World Tour egyes és páros versenyszámában is

2014. május 30.

Nem talált legyőzőre Ecseki Nándor Lengyelországban az ITTF Körversenyen az egyes versenyszámokban.

Élete első egyéni aranyérmét szerezte Ecseki Nándor Wladyslawowóban, az ITTF Körverseny lengyel állomásán.

Rendkívül erős mezőny jött össze Lengyelországban, mely az európai utánpótlás élmezőnyének az utolsó állomása volt az év kiemelt versenye, az Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokság előtt.

A verseny erősségére továbbá jellemző még, hogy nemcsak az európai, hanem az ázsiai kontinenst is képviselték játékosok.

31 országból 285 versenyző nevezett a wladyslawowoi viadalra. Nándi egyéniben a hetedik kiemeltként kezdte meg az egyéni versenyszámot: a főtáblán végül két japán versenyzőt és az első kiemelt cseh játékost is legyőzve végzett az első helyen.

Az ifjúsági bajnoki cím mellett ráadásul Szudi Ádámmal az ifjúsági fiú páros versenyszámot is veretlenül zárták, így két aranyéremmel fejezte be a budaörsi játékos az egyéni számokat.

Pályafutásának nagyon fontos állomása lett ez a lengyel nemzetközi verseny, és ha arra gondolunk, hogy magyar csapat tagjaként újabb éremre lehet esélye a csapatversenyek során is, akkor nagyon optimistán, önbizalommal telve kezdheti meg Ecseki Nándor egy rövid pihenő után a felkészülést az év legfontosabb versenyére, az Utánpótlás Európa-bajnokságra.