Híreink

Pergel Szandra képviselte egyesületünket az idei asztalitenisz Európa-bajnokságon

2014. szeptember 30.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is ötödik helyen végzett a magyar válogatott a 2014. évi kontinensviadalon.

Pergel Szandra a női asztalitenisz válogatott tagjaként vett részt a 2014. szeptember 24-28. között Lisszabonban megrendezett Európa-bajnokságon.

Nagyon nehéz csoportba került a magyar csapat, hiszen a korábbi Európa-bajnok holland, és a 2013. évi bronzérmes orosz együttes is a „C” csoportba került Luxembourggal együtt. Végül két győzelemmel, a „körbeverés” során mi kerültünk ki csoportgyőztesként, így biztos volt, hogy a másik három csoportban második helyen továbbjutó csapatok valamelyikét kapjuk a negyeddöntőben.

Az erősorrendet figyelembe véve valószínűleg minden más csapat ellen több esélyünk lett volna, mint a nagyon megerősödött osztrák válogatottal szemben. Azonban Fortuna most nem kedvezett, kikaptunk az osztrákoktól, így az 5-8.helyért folytathattuk a küzdelmeket a továbbiakban. Előbb a fehérorosz csapatot, majd zárásként újra azzal a holland csapattal játszottunk az 5. helyért, akikkel a nyitófordulóban is, mindkét válogatott ellen egyaránt 3:1-es meggyőző győzelemmel hagyhattuk el az asztalokat.

Ezt - a magyar szempontból igen sikeres – Európa-bajnokságot a férfiak szereplése is megalapozta, hiszen a nagyon előkelő 10. helyen végzett a csapat, és ezzel ugyanúgy, mint a nők, kivívták a jogot a jövő évi Bakuban megrendezésre kerülő Európa-játékokon. 

CSAPATVERSENY

„C” selejtező-csoport:

Magyarország – Hollandia                 3:1

Magyarország – Oroszország             1:3

Magyarország – Luxembourg            3:1

Negyeddöntő:

Magyarország – Ausztria                   1:3

az 5-8. helyért:

Magyarország –Fehéroroszország      3:1

az 5. helyért:

Magyarország – Hollandia                 3:1

 

Végeredmény:

1. Németország

2. Ausztria

3. Svédország és Lengyelország

5. Magyarország (Ambrus Krisztina, Lovas Petra, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina)