Híreink

A legjobb 8 között az ETTU Kupában a BSC női asztalitenisz csapata

2014. október 27.

2014. október 24-én került megrendezésre a II. Decathlon Budaörsi Pingpong Fesztivál.

A hosszú hétvége ellenére komoly érdeklődésre tett szert az esemény, a mottó pedig igaznak bizonyult, miszerint „pingpongozni mindenki szeret”.

A Budaörsi Sport Club számára elsődleges cél a versenysportban a lehető legjobb eredmények elérése mellett, hogy a budaörsiek számára sportolási lehetőséget biztosítson. Sok család választotta a sportolás ezen formáját, és többen a versenyben is megmutatták tudásukat. A családokon kívül budaörsi cégek és sportegyesületek is eljöttek, így a Városi Sportcsarnok küzdőtere délutánra teljesen megtelt pingpongozni szerető emberekkel.

Miközben folyt a verseny bemutatót is láthattak a fesztiválra látogatók, a felnőtt magyar férfi válogatott 2 tagja, Pattantyús Ádám és Ecseki Nándor mutatta be hogyan is kell magas fokon űzni az asztaliteniszt. Óriási sikere volt a srácoknak, akik szívesen álltak rendelkezésére mindenkinek, aki szeretett volna közvetlenül tőlük tanulni.

Végül, de nem utolsósorban ennek a remek napnak a végén következett az asztalitenisz szakosztály női csapatának mérkőzése az ETTU Kupában a legjobb 8 közé jutásért.

A romániai ACS Dumbravita csapata egyáltalán nem bizonyult könnyű ellenfélnek, de a lányok meggyőző teljesítménnyel végül 3:1-es eredménnyel jutottak a legjobb 8 közé az európai kupában. A BSC Asztalitenisz Szakosztályának él játékosa Pergel Szandra kiegyensúlyozott játékkal, két győzelemmel a hazai csapat húzóembere volt, bebizonyítva, hogy a klub nem véletlenül támogatja őt abban, hogy kijusson BSC sportoló a 2016-os riói Olimpiára. Rajta kívül még Molnár Cornelia hagyta el győztesen az asztalt ezen az estén.

„Óriási élmény volt újra nagyközönség előtt játszani, ez mindig plusz pontokat jelent a hazai együttesnek! Ezúton köszönjük mindenkinek a szurkolást!”- mondták a lányok.

A folytatás 2015 januárjában lesz, két mérkőzésen dől el a négy közé kerülés, az ellenfelet pedig később tudjuk meg.

A szervezők célja megvalósult, egy napon, egy helyszínen az asztalitenisz minden szépsége megjelent: gyerekek, családok, amatőrök, volt bemutató és versenysport. Bebizonyította ez a nap, hogy ezek a dolgok csak együtt működhetnek, egyik sincs meg a másik nélkül.