Híreink

Szép úszó sikerek születttek a hétvégén

2016. május 17.

A BSC fiatal Úszó Szakosztálya megszerezte az első Vidék Bajnoki aranyérmeit.

Minden évben fontos verseny az úszóink számára az Országos Vidék Bajnokság.

Idén összesen 14 BSC-s versenyző vett részt ezen a versenyen. Müller András 100 és 200 méteres mellúszásban ugyan elmaradt a legjobb eredményétől, de így is mindkét számban Országos Vidék Bajnoknak mondhatja magát. Külön büszkeség számunkra, hogy a szakosztály első vidék bajnoki aranyérmeit szerezte meg.

A 4x50-es fiú vegyes váltónk is 2. helyen végzett Dézsi, Lipták, Elek, Kovács összeállításban. A többiek is fantasztikus teljesítményt nyújtva tovább gyűjtögették a korosztályos bajnoki szintidőket. Név szerint: Dézsi Fábián a váltó első tagjaként 50 méter gyorson Serdülő szintet úszott. Hiri Adrienn 100 méter háton Gyermek Ob szintet teljesített. Joó Kata halmozta a szinteket, 200 méter gyorson és vegyesen Gyermek és Serdülő szint is egyben, ezen kívül 400 méter vegyesen és 100 méter pillangón szintén Serdülő szintet repesztett. Lipták Péter úszott még 200 méter gyorson és pillangón is Serdülő szintet. 400 méter vegyesen sikerült még a Gyermek és Serdülő szint, valamint 200 méter vegyesen és 50 méter pillangón a Serdülő szint Rázga Kamillának.

Egy időben a Vidék Bajnoksággal a fiatalabb korosztály a BVSC Kupán vett részt. A cél náluk is az OB szintidők és az edzésen begyakorolt feladatok teljesítése volt. A versenyt rendkívül pozitívan zártuk, sokszor meglepő eredményeket produkáltak a gyerekek. Vanek Zsófia sérülése után 2 számban is érmeket tudott szerezni, egy ezüstöt és egy bronzot vihetett haza. Rajta kívül Drommer Lili és Nyuli Kata is szerzett még egy-egy bronzot. Torma Benjámin, Németh Ádám, Rázga Csaba, Drommer Lili és Nyuli Kata is szinteket szereztek a nyári Országos Bajnokságokra.