Híreink

Asztalitenisz: Budaörsi játékosok nemzetközi versenyeken

2018. április 8.

Szépen szerepeltek a Budaörsi 2i SC asztalitenisz játékosai az április 2-6 között Otocecben megrendezett ITTF Challenge Slovenia Openen. Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz egyéniben és párosban is asztalhoz lépett.

Míg Szandra kiemeltként kezdte a versenyt, addig Mercédesz a selejtező csoportból jutott fel a főtáblára, ahol Szandra magabiztosan először a román Dragoman nevű ellenfelét 4:2-re, majd a szintén román Zaharia-t 4:0 arányban verte meg. Ezzel az eredménnyel nyolcad döntőt játszhatott, ahol a későbbi elődöntős japán Hashimoto-tól kapott ki. Mercédesz a főtáblán 32 közé, a kiemelt svéd védőjátékos ellen maradt alul.

A páros küzdelmek során Szandra, Madarász Dórával az oldalán, míg Mercédesz, Bálint Bernadettel indult. A Nagyváradi-Bálint duó bravúros győzelemmel jutott tovább a luxemburgi Ni Xi Lian- De Nutte páros ellen, így mindkét magyar párosunk negyeddöntőt játszhatott a versenyen.

 

Ami a nemzetközi versenyeket illeti, a folyamatos megmérettetések következő állomása az április 10-14 között megrendezett ITTF Challenge Croatia (Zagreb) Open lesz, ahol Nagyváradi Mercédesz fog majd versenyezni.