Híreink

Bajnoki Négyes Döntő előtt az SH-ITB Budaörsi 2i SC női asztalitenisz csapata

2019. május 29.

Az országos asztalitenisz szövetség 2015 óta oly módon rendezi a legmagasabb osztály, az Extra Liga küzdelmeit, hogy az alapszakaszt követően egy helyszínen, egy hétvégén Négyes Döntőre kerül sor (Final Four), ahol eldőlnek az érmes helyezések. A Budaörsi Sport Club háromszoros magyar bajnok asztalitenisz csapata a harmadik bajnoki címét az első Final Four rendezés alkalmával szerezte meg.

A 2018/2019-es szezonban csapatunk a Szekszárd mögött végezve, a második helyen zárt az alapszakaszban, ezzel biztosította be helyét a június 1-2-án, Celldömölkön megrendezésre kerülő Négyes Döntőben. Csapatunk 3 hetes közvetlen felkészüléssel igyekszik időzíteni a csúcsformáját, a lányok 3 napos ausztriai edzőtáborban is részt vettek. A bajnoki elődöntőben, szombaton az Erdért SE lesz az ellenfelünk, bízunk abban, hogy az ő legyőzésükkel vasárnap bajnoki döntőt játszhatunk. A Pergel Szandra, Fazekas Mária, Lovas Petra és Nagyváradi Mercédesz alkotta együttes a bravúros nemzetközi ETTU Kupában megszerzett érem mellé a lehető legszínesebb érmet szeretné megszerezni a magyar bajnokságban. A csapat 2010 óta minden bajnoki szezonban dobogós helyen végez, elsődleges célunk, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg.

Szakosztályunk női csapata 2003 óta folyamatos résztvevője az Európai Asztalitenisz Szövetség kupasorozatainak, a 2012-ben megszerzett Bajnokok Ligája bronz és a 2013-ban nyert Bajnokok Ligája ezüstérmet követően idén első ízben szerzett érmet az ETTU Kupában. Egy csapat számára az egyik legnagyobb teljesítmény, amit elérhet a nemzetközi kupákban megszerzett érem. Jelenleg egy magyar asztalitenisz csapat a Bajnokok Ligájában, az ETTU Kupában, a Klubcsapatok Szuperligájában és a magyar bajnokságban szerezhet érmet, büszkék vagyunk rá, hogy nekünk immár mind a négy sorozatban sikerült ez.

A sikeres ETTU Kupa szereplés mellett a 2019-es év fantasztikus egyéni eredményeket is hozott. Pergel Szandra egyéni magyar bajnok lett, emellett több nemzetközi World Tour sorozaton is kiválóan szerepelt, párosban és vegyes párosban pedig érmeket is szerzett.

Az idei évvel kapcsolatosan ki kell emelnünk, hogy az asztalitenisz világa Budapestre figyelt az egyéni asztalitenisz Világbajnokság budapesti megrendezése kapcsán. A hazai világversenyen két játékosunk is tagja volt a magyar válogatottnak, Nagyváradi Mercédesz és Pergel Szandra. Szandra párosban és vegyes párosban is világbajnoki nyolcad döntősnek mondhatja magát.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya sikeres szezonon van túl, melynek végén a lehető legjobb eredményt kívánja elérni hétvégén a magyar csapatbajnokság Négyes Döntőjében.

Köszönjük a város, az egyesületünk valamint támogatóink, szponzoraink egész szezonon keresztül tartó segítségét. Bízunk abban, hogy eredményeinkkel rászolgáltunk erre.