Híreink

Az év legvégére is jutott egy budaörsi asztalitenisz siker, Nagyváradi Mercédesz zsinórban harmadszor nyerte meg a felnőtt TOP 12 versenyt

2019. december 27.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség december 21, 22-én, Celldömölkön rendezte meg a második legrangosabb egyéni versenyét, a TOP 12 bajnokságot, mely versenyt 2017-ben és 2018-ban is a Budaörsi Sport Club sportolója Nagyváradi Mercédesz nyerte.

Az idei torna két szempontból is fontos volt Mercédesz számára, egyrészt a sportág történetében kevesen mondhatják el, hogy egymást követően három TOP 12 címet nyertek, másrészt a női válogatott szövetségi kapitányának döntése értelmében Bálint Bernadett és Merci között az döntött arról, hogy ki utazhat a magyar csapat tagjaként a januári Olimpiai kvalifikációs tornára, hogy melyikük szerepelt jobban ezen a versenyen.

Nagyváradi már a csoportküzdelmek során megmérkőzött Bálinttal, és rendkívül kiélezett mérkőzésen döntő szettben le tudta győzni riválisát. Merci további három győzelmet szerezve a csoportban jutott be az elődöntőbe, ahol 4-2 arányban jobbnak bizonyult Harasztovich Fanninál, és ezzel bejutott a döntőbe, ahol a válogatott utazó keretébe kerülés tétje már nem kellett, hogy nyomassza, hiszen a másik elődöntőben Peterman-Varga Tímea legyőzte Bálint Bernadettet, ezzel eldőlt az, hogy Mercédesz a döntő kimenetelétől függetlenül jobban szerepel ezen a versenyen.

Nagyváradi Mercédesz igazi sportemberként nem elégedett meg a válogatott csapatba kerüléssel, és a végletekig izgalmas döntőben 4-3 arányban diadalmaskodott Peterman-Varga felett, és újra megvédve bajnoki címét nyerte meg a versenyt.

A magyar női asztalitenisz válogatott öt fővel vesz részt Portugáliában az Olimpiai kvalifikációs világselejtező tornán, az öt játékos közül ketten, Nagyváradi Mercédesz és Pergel Szandra a Budaörsi Sport Club versenyzői, ami mutatja a budaörsi asztalitenisz eredményességét.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya fantasztikus eredményeket ért el 2019-ben, melyekre nagyon büszkék vagyunk.

  • ETTU nemzetközi kupa bronzérmes a női csapat
  • Bajnoki ezüstérmes a női csapat
  • Bajnokok Ligája induló a női csapat
  • Pergel Szandra egyéni és páros magyar bajnok
  • Pergel Szandra Európa-bajnoki bronzérmes csapatban a női válogatott tagjaként
  • Pergel Szandra negyedik csapatban az Európai Játékokon a női válogatott tagjaként
  • Pergel Szandra vegyes párosban döntőt játszott a budapesti World Tour versenyen, és kijutott a World Tour sorozat döntőjére, Kínába.
  • Surján Szabina a Bajnokok Ligájában legyőzte a többszörös Európa-bajnok román Elizabeta Samarat.
  • Nagyváradi Mercédesz a TOP12 versenyen aratott győzelme mellett első helyen végzett az őszi ranglista versenyen, és Pergel Szandrával együtt részt vehetett a Budapesten megrendezett Világbajnokságon
  • Sikeresen zajlik a 200 diákkal működő Iskolai Pingpong Programunk
  • Szabó Ákos kvalifikálta magát utánpótlásban az újonc és serdülő Top 24 Bajnokságra

 

A most befejeződő naptári év a felsorolt kiváló hazai és nemzetközi eredmény mellet még egy kiemelkedő, számunkra nagyon reményteli történést is hozott.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség azzal a tervvel kereste meg Budaörs Város Önkormányzatát és az idén 95 éves Budaörsi Sport Clubot, hogy asztalitenisz csarnokot kíván építeni Budaörsön.

Budaörs Város Képviselő-testülete legutóbbi ülésén egyhangú döntéssel határozott arról, hogy ingyen biztosítja az építési telket a csarnok megvalósulásához, a szakszövetség pedig vállalta, hogy finanszírozza a csarnok tervezési és megépítési költségét.

A budaörsi asztalitenisz számára ez egy óriási lehetőség, hiszen a szakosztály végérvényesen kinőtte a jelenlegi edzőtermet, a további fejlődéshez, de már a jelenlegi színvonal megtartásához is létfontosságú egy megfelelő méretű és színvonalú csarnok, melynek megvalósulására most a Városnak és a Szövetségnek köszönhetően lehetőség nyílik.

Izgatottan várjuk a 2020-as évet, bízunk abban, hogy a budaörsi asztalitenisz csarnok ügye pozitív irányban halad tovább, és természetesen bízunk a sportsikerekben is, kiemelten várjuk az Olimpiai kvalifikációs versenyeket remélve azt, hogy sportolóink, Pergel Szandra akár több számban is, és akár a magyar válogatott csapat Nagyváradi Mercédesszel a soraiban is megszerezheti az oly nehezen kivívható kvótát.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya ezúton is köszöni mindenkinek az idei támogatását, és kíván sikerekben gazdag Boldog Új Évet!