Híreink

A Pingpong Napja Budaörsön ~ 2020.02.15.

2020. február 19.

Február 15-én, szombaton került megrendezésre a Budaörsi Sport Club által szervezett „A Pingpong Napja Budaörsön” elnevezésű egész napos rendezvény.

A nap Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnokságával kezdődött 9 órakor, melyre a lelkes amatőr pingpongosok szép számmal jelentkeztek és meg is töltötték a Városi Sportcsarnokot. A verseny legfőbb célja az volt, hogy a budaörsiek számára professzionális versenykörülmények között, sportolási lehetőséget tudjunk biztosítani. A versenyen való részvétel díjmentes volt. A bajnokság nagyon jó hangulatban zajlott le és számos pozitív visszajelzés érkezett a résztvevőktől, amit az is bizonyít, hogy a verseny végeztével nagy létszámban ott maradtak szurkolni az Európa-kupa mérkőzésen.

Az amatőr bajnokság után tehát a nemzetközi Eurpe Cup negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésére került sor, melyen az SH-ITB Budaörsi 2i SC az orosz TMK-TAGMET Taganrog csapatával mérkőzött meg ismét. A visszavágó előtt ünnepélyes keretek között Wittinghoff Tamás polgármester úr és Somlyó Gergely a Budaörsi Sport Club elnöke köszöntötték az olimpiai kvalifikációt szerző sportolóinkat.

A meccsen végül óriási küzdelemben az ellenfél 3:2 arányban bizonyult jobbnak. Mivel az első mérkőzést Oroszországban szintén 3:2-re nyerte meg az SH-ITB Budaörsi 2i SC csapata, így a szettarány döntötte el a továbbjutást, ami sajnos az oroszoknak kedvezett (22:18), tehát ők jutottak be az elődöntőbe.

A budaörsiek számára azonban nincs megállás, hiszen három nappal a mérkőzés után ismét nemzetközi szinten kell helytállniuk a budapesti Hungarian World Tour-on, melyen négy budaörsi játékos is szerepelni fog Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Surján Szabina és Nagy Norbert személyében. A BOK csarnokban február 18-23-a között megrendezésre kerülő World Tour-ra idén ötven ország több mint 300 játékosa nevezett. Tavaly ezen a versenyen Pergel Szandra és Szudi Ádám hatalmas bravúrral a második helyet szerezték meg a vegyespáros versenyszámban. A döntőben a világsztár kínai pár ellen maradtak csak alul, idén is bízunk egy hasonlóan szép szereplésben.